marți, august 16, 2022

Medicul infecționist, Adrian Marinescu, directorul medical al Spitalului Matei Balș din Capitală, a declarat că luna octombrie va fi una grea din punct de vedere al pandemiei, iar apoi numărul de cazuri de Covid va scădea. 

„Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”, a afirmat medicul, la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei „Sănătate şi FARMA – Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”, organizată de Grupul de presă Bursa, notează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Doctorul Adrian Marinescu a subliniat cât este de important ca o persoană testată pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 şi care are simptomatologie nu trebuie să rămână acasă, ci să meargă la spital pentru evaluare şi începerea tratamentului.

„Când cineva este vulnerabil şi are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie să ajungă la spital să îşi facă o evaluare. Este păcat să ajungă prea târziu. Să ştiţi că toate tratamentele existente în momentul de faţă nu au o mare eficienţă dacă nu sunt administrate la începutul bolii”, a explicat Marinescu, care a adăugat că 94 – 95% dintre pacienţii care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” a completat că actuala situaţie din ţara noastră are legătură directă cu rata de vaccinare anti-COVID.

„Noi vedem în institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se văd în plan practic şi vă pot spune că în terapie intensivă – şi noi avem cea mai mare terapie intensivă de boli infecţioase din România – 94, 95% dintre cei care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate. Dacă ne uităm la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din păcate, decedează, procentul este de peste 90%. În orice săptămână ne-am uita între 90 şi 95%. (…) Să ştiţi că şi vaccinarea în acest moment e importantă, chiar dacă înseamnă o singură doză, avem un grad de protecţie, nu trebuie să ne gândim că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu”, a transmis Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

El a menţionat că în România dintotdeauna au fost probleme legate de principiul vaccinării.

„De fiecare dată, că am vorbit de HPV, de hepatita B, de vaccinarea antigripală, din păcate, niciodată nu am avut o rată corespunzătoare pentru vaccinare”, a explicat medicul la Digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private