miercuri, ianuarie 26, 2022

Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omicron: „Vaccinurile actuale sunt mai puţin eficiente împotriva noii variante”

Stéphane Bancel, CEO-ul Moderna, a explicat că o posibilă rezistență crescută a vaccinurilor la această nouă variantă Omicron ar putea duce la mai mulți pacienți Covid, mai multe spitalizări și prelungirea pandemiei.

Varianta Omicron a fost identificată în Africa de Sud, iar Moderna a spus că adoptă o abordare în trei direcții pentru a putea avea un vaccin anti-covid adaptat special pentru noua tulpină de virus la începutul anului 2022, dacă este necesar.

Te-ar mai interesa: Pune ceapă în șosete în timp ce dormi și vezi ce s...

Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omicron

Șeful Moderna a atras atenția că, din cauza  numeroaselor mutații referitoare la proteina spike virală, care permite coronavirusului să pătrundă în celule și care este ținta anticorpilor produși de organism, ar putea fi necesară o modificare a vaccinurilor utilizate în prezent.

„Este probabil imposibil ca eficacitatea vaccinurilor împotriva noii variante Omicron să fie la același nivel (…) cu cea observată împotriva variantei Delta

Cred că va fi o scădere semnificativă a eficacităţii. Nu îi cunosc amploarea, pentru că trebuie să așteptăm datele”, a declarat Stéphane Bancel pentru Financial Times.

Te-ar mai interesa: Un campion olimpic a decedat în urma infecției. A ...

Cea mai nouă variantă COVID-19 dă semnale de alarmă în întreaga lume cu temeri că virusul mutant ar putea duce la o nouă creștere a infecțiilor, la fel ca varianta delta în timpul verii.

Și Pfizer ar putea devolta un nou ser anti-covid

În același sens, și directorul Pfizer și fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, Scott Gottlieb, declara pentru CNBC că se estimează că persoanele vaccinate cu trei doze vor avea imunitate împotriva noii mutații a coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Veste îmbucurătoare! O nouă șansă la viață pentru ...

„Există un grad rezonabil de încredere că pacientul vaccinat cu cel puţin trei doze va avea o protecție destul de bună împotriva acestei variante”.

Ulterior, însă, și grupul german BioNTech SE, care a dezvoltat împreună cu partenerul american Pfizer vaccinul anti-covid Pfizer/BioNTech, a anunțat că a început deja să lucreze la un nou vaccin, adaptat variantei Omicron, deși încă nu este clar dacă va trebui să refacă actualul ser anti-COVID, informează Reuters.

Te-ar mai interesa: Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private