joi, august 18, 2022

Procesul de slăbire poate fi dificil dacă nu este adaptat nevoilor individuale ale organismului. Dietele populare nu se potrivesc tuturor persoanelor și, mai mult de atât, pot produce anumite dezechilibre în organism. 

Astfel, pentru a evita anumite riscuri legate de dietele de slăbit, este important să știi ce factori contribuie cel mai mult în procesul de pierdere în greutate.

Alimentația și sportul, susțin experții, sunt 2 elemente principale atunci când vrei să slăbești. Bineînțeles, este indicat să cunoști cât mai bine nevoile organismului tău și să faci un program cât mai potrivit pentru cele mai bune rezultate.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Cori Grămescu, despre procesul de slăbire

„Alimentație și sport – rețeta clasică pentru rezultate sănătoase și un aspect fizic armonios. Slăbirea se bazează pe crearea unui deficit caloric sustenabil și menținerea glicemiei într-un interval moderat de valori. Deficitul caloric înseamnă să mâncăm mai puține calorii decât consumăm prin activitățile fizice zilnice, metabolismul bazal și digerarea alimentelor consumate”, susține Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, pe o rețea de socializare.

Menținerea rezultatelor este, de fapt, partea cea mai dificilă

„Așadar, dacă vrem să privim lucrurile într-o manieră superficială, putem spune că atâta vreme cât suntem în deficit caloric, slăbim. În realitate, însă, slăbirea este doar partea cea mai ușoară a unui proces de remodelare corporală și adevărata provocare constă în menținerea unei greutăți normale în timp. Dacă nu introducem activitatea fizică ne va fi foarte greu să menținem în timp rezultatele slăbirii.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Așadar, sportul:

  • creează un deficit caloric eficient fără să ne înfometăm; consumând calorii în activitățile fizice și cele sportive zi de zi reușim să atingem ținta de deficit caloric de 500-1000 de kcal pe zi fără să reducem drastic mâncarea;
  • contribuie la controlul stresului și ne ajuta să ne odihnim mai bine post efort;
  • menține metabolismul funcțional la un nivel optim pentru slăbire; masa musculară este activă metabolic, ceea ce înseamnă că o persoană cu o masă musculara crescută vă consuma mai multe calorii în repaus decât o persoană fără tonus muscular;
  • creează o modificare a componentelor corpului, crește calitatea și cantitatea masei musculare, întărește sistemul osos și, în prezența deficitului caloric, scade masa de grăsime de sub piele și din jurul organelor interne”, adaugă Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private