Sari la conținut

Divele muzicii ușoare, sărbătorite astăzi! Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, tripleta de diamant

Divele muzicii ușoare, sărbătorite astăzi! Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, tripleta de diamant.

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer sunt născute în aceeași zi, pe 9 iulie. Adulate, admirate, aplaudate, divele muzicii ușoare românești se bucură de mai bine de 50 de ani de admirația românilor.

Divele muzicii ușoare! Margareta Pâslaru, pe locul al doilea în topul all-time al vânzărilor, cu 66 de discuri lansate

Margareta Pâslaru împlinește astăzi 78 de ani. Este pe scenă de 73 de ani. La 4 ani şi jumătate are prima ei apariţie în public, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini, pe scena Operei Naţionale. Peste ani a devenit cea mai cunoscută artistă din România.

Este cunoscută pentru vocea sa inconfundabilă, gravă, cu un timbru unic, și pentru ochii săi de o culoare unică, un violet pătrunzător.  Peste 60 de compozitori s-au întrecut să-i compune cântece.

Radioul a difuzat-o permanent, a jucat pentru Teatrul Naţional Radiofonic -, Casa de Discuri „Electrecord” i-a scos disc după disc – fiind pe locul al doilea în topul all-time al vânzărilor, cu 66 de discuri lansate.

După Gică Petrescu, televiziunea a invitat-o la toate emisiunile de divertisment și la celebrele sale revelioane. Cinematografia i-a oferit zeci de roluri. În anul 1983,   şi-a urmat , definitiv, soţul în America. A revenit în România după 90, implicându-se într-un număr mare de proiecte sociale.

Angela Similea, cântăreața sinonimă cu eleganța

Angela Similea împlinește azi 75 de ani, are un copil care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii și care i-a dăruit doi nepoți. Cu toate astea, poveștile de dragoste ca-n basme nu i-au fost sortite, astfel că a trecut de-a lungul vieții prin 4 căsnicii.

Prima cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu.

În tinerețe a suferit din pricina celui de al treilea soț, Jan Hilgen, care obișnuia să bea și să o jignească. Mai târziu a avut probleme cu banii din cauza unor datorii acumulate la bancă de soțul ei decedat, fost ministru al agriculturii Victor Surdu.

În 2018, Angela Similea s-a retras din muzică. În ultimii ani, artista a plecat de mai multe ori peste Ocean la fiul și la nepoții ei. Dar, pentru că este, de departe, în cea mai bună formă, artista se pregătește să revină în muzică, la toamnă.

Printre marile ei hituri se numără: „Bun venit rază de soare”, „Nesuferită tristețe”, „Când băieții ne privesc”, „Un albastru infinit”, „Dacă n-ai fi existat”, „Grăbește-te și vino”, „Balada iubirilor deschise”, „Recheamă-mă și-am să revin”, „Voi cânta pentru mileniul trei”, „Nu-mi lua iubirea”, „Viața merge iubind înainte”, „Ultimul tramvai” sau „Să mori de dragoste rănită”.

Divele muzicii ușoare! Mirabela Dauer, îndrăgostită de muzică

Mirabela Dauer împlinește azi 74 de ani și este pe scenă de când se știe. Pentru a-și urma drumul în viață, a fost nevoită și la custodia fiului său, cu care nu are acum, nicio relație. Crede în prieteni, în prietenie. Cu toate acestea a fost mințită și trădată de foarte multe ori, tocmai de cei care îi erau cel mai aproape.

A avut parte de nenumărate șlagăre, unele dintre ele fredonate și acum, de tânăra generație. Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii’70-’80.

A lansat până în prezent 40 de albume. Printre șlagărele ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”. În noiembrie 2017 a înregistrat 20 de cântece noi. Are un repertoriu de peste 1000 de cântece.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel