Sari la conținut

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

teodosie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
IPS Teodosie

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța sub acuzații de corupție. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, însă nu a fost stabilit încă un termen de judecată.

DNA a anunțat miercuri că „a trimis în judecată, în stare de libertate, pe inculpații: PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (considerat funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, și P.I., consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență”.

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție

Conform acuzațiilor, în luna iulie a anului 2023, IPS Teodosie ar fi promis unui om de afaceri (care a devenit martor în cauză) suma de 160.000 de lei, reprezentând 20% dintr-o sumă totală de 800.000 de lei, pe care acesta din urmă ar fi urmat să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului. Promisiunea ar fi fost legată de folosirea influenței asupra funcționarilor cu putere de decizie din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. Suma de 800.000 de lei urma să fie destinată finanțării unor lucrări de construcție sau reabilitare a unor lăcașuri de cult subordonate Arhiepiscopiei Tomisului.

În acest context, inculpatul P.I. ar fi comunicat omului de afaceri modalitatea în care acesta urma să primească suma promisă (160.000 de lei), și anume prin încheierea unui contract de consultanță fictiv între Arhiepiscopia Tomisului și societatea martorului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel