Sari la conținut

Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din rutina zilnică! Previn scurgerile de urină și intensifică orgasmul

Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din rutina zilnică! Previn scurgerile de urină, iar orgasmul este garantat.

Exercițiile Kegel sau exercițiile pentru podeaua pelvină pot fi făcute oriunde și oricând pentru a ajuta la controlul incontinenței urinare și a altor probleme pelvine.

Femeile se confruntă de obicei cu probleme ale vezicii urinare din cauza diferitelor probleme precum sarcina, nașterea, intervenția chirurgicală, îmbătrânirea, obezitatea etc. Exercițiile Kegel sunt utile ori de câte ori există o problemă de vezică slăbită și scurgeți câteva picături de urină în timp ce râzi, strănuți sau chiar tuse.

Mulți medici sugerează aceste exerciții în timpul sarcinii sau imediat după naștere, în încercarea de a întări partea inferioară a corpului și organele interne. Acestea ajută, de asemenea, la îmbunătățirea orgasmului în timpul sexului.

How to Do Reverse Kegels: 7 Steps (with Pictures) - wikiHow

Cum să faci exerciții Kegel?

Exercițiile Kegel ar trebui să facă parte din rutina zilnică. Dar mai întâi, golește-ți vezica urinară. Iată câțiva pași de urmat:

1. Identificați mușchii podelei pelvine prin oprirea bruscă a urinei în mijlocul fluxului. Odată ce cunoașteți mușchiul, efectuați exercițiul în orice poziție.

2. Pentru a face Kegels, începeți cu strângerea mușchilor și apoi ridicarea încet a corpului. Continuați să repetați-l timp de 5-6 secunde și apoi relaxați-vă.

3. Este foarte important să te concentrezi pe strângerea mușchilor pentru a face exercițiul corect. Nu flexați mușchii abdomenului, coapselor sau feselor și evitați să vă țineți respirația.

4. Fă întotdeauna un set de trei, repetându-le de 10-15 ori pe zi.

How to Do Kegel Exercises (with Pictures) - wikiHow

Câteva sfaturi importante

1. Exercițiul Kegel poate fi efectuat în orice poziție – stând sau în picioare.

2. Când începeți, nu uitați că acestea sunt ușoare și nu trebuie crescute decât încet și treptat

3. Nu-ți ține niciodată respirația în timp ce faci exerciții, inspiră și expiră întotdeauna în mod normal. Nu strângeți niciodată mușchii din interiorul coapselor sau stomacului.

4. Nu este nevoie să cumpărați niciun echipament de antrenament.

5. Veți începe să observați schimbări în decurs de 12 săptămâni de la începerea exercițiului și de aceea este important să încercați să le faceți zilnic.

6. De pe urma exercițiilor Kegel pot beneficia și bărbații cu anumite probleme de sănătate și sexuale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: