duminică, septembrie 26, 2021

Exercitiile Kegel intaresc muschii pelvieni, ajutandu-te sa simti mai multa placere in timpul sexului. De asemenea, sprijina buna functionare a organelor din zona abdomenului.

Sarcina, nasterea, interventiile chirurgicale, imbatranirea corpului, kilogramele in plus si problemele legate de constipatie sau tuse cronica pot sa slabeasca muschii pelvieni, accentuand aparitia diverselor probleme medicale.

Exercitiile Kegel: cine are nevoie de ele?

Exercitiile Kegel te pot ajuta daca ai constatat ca: scapi cateva picaturi de urina la fiecare stranut/ ras puternic sau tuse, daca simti nevoia de a urina dupa ce tocmai ai golit vezica urinara, precum si daca ai probleme legata de eliminarea involuntara a materiilor fecale.

Sigur ai auzit pana acum de exercitiile Kegel, insa poate ca inca nu le constientizezi adevarata importanta si te gandesti ca ele trebuie facute doar in timpul sarcinii. Ei, bine, nu este deloc asa! Trebuie sa stii ca muschii pelvieni si antrenarea lor este o practica extrem de utila oricarei femei, deoarece acesti muschi te ajuta sa ai o viata sexuala mai buna, sa nasti mai usor, sa previi incontinenta urinara, precum si sa impiedici aparitia constipatiei si a hemoroizilor.

Cum identifici muschii pe care trebuie sa-i lucrezi: data viitoare cand mergi la toaleta, incearca sa opresti jetul de urina de mai multe ori. Ca sa poti face acest lucru se activeaza cativa muschi. Aceia sunt muschii pe care trebuie sa-i antrenezi cu exercitiile Kegel.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Ultimele stiri