luni, mai 23, 2022

Mai multe zone din creier joacă un rol semnificativ în ceea ce privește nevoia de dulce. Hipocampusul în formă de potcoavă, localizat în lobul tău temporal, este responsabil pentru realizarea amintirilor pe termen scurt și pe termen lung și joacă un rol semnificativ în comportamentul care caută recompense.

Pentru a scăpa de pofta de dulce, iată câteva trucuri care te vor ajuta să scapi de marile tentaţii.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic avertizează: „Stresul cronic și somn...

Doar așa poți evita pofta de DULCE. Trucuri care te vor ajuta să scapi de marile tentaţii

Zahărul a devenit inamicul public numărul unu în ceea ce priveşte alimentele nesănătoase. Zahărul stimulează serotonina şi dopamina, aceiaşi hormoni „ai fericirii” activaţi şi de substanțele interzise, arată un nou studiu.

Fie că vorbim de dependenţă sau de o problemă de control, privarea de la porţia zilnică de zahăr poate genera manifestări extreme precum stări de ameţeală, anxietate şi chiar frisoane.

Zahărul activează toate celulele din creier. Consumul excesiv de dulciuri poate modifica receptorii de la nivelul creierului, care reglează ceea ce mâncăm. Modificarea cantităţilor poate face ca şi simpla imagine a unui aliment dulce să se manifeste la nivel cerebral, ca şi în cazul dependenţilor de droguri.

Te-ar mai interesa: Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de...

Scăderi bruşte ale glicemiei, care dau ameţeli şi frisoane

„Tendinţa de a ciuguli mereu câte ceva dulce provoacă variaţii ale nivelului de zahăr din sânge. În felul acesta, pot exista scăderi bruşte ale glicemiei, care dau ameţeli şi frisoane”, detaliază medicul Kristin Kirkpatrick, de la o clinică din Cleveland, SUA, potrivit BBC.

Experții spun că, pentru a scăpa de dependenţa de zahăr trebuie să urmaţi o dietă care să vă ajute să schimbaţi total modul în care vă hrăniți.

Te-ar mai interesa: Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncăl...

Eliminarea bruscă a zahărului este o metodă temporară

Încercaţi să eliminaţi dulciurile treptat. Începeţi prin a elimina desertul, după cină. Apoi reduceţi zahărul din cafea sau cereale, însă nu vă aşteptaţi la miracole. Este nevoie de timp pentru a scăpa definitiv de dependenţă.

Se poate minimiza dorinţa arzătoare pentru dulciuri

Dacă vi se face brusc poftă de ceva dulce, nu dependenţa de zahăr este vinovată. Ci foamea. Dorința nestăvilită de mâncare stă în spatele acestei dorinţe neaşteptate de ceva dulce.

Te-ar mai interesa: Destăinuirea care a uimit lumea. Asistentă: „Am su...

„Dacă mâncaţi suficient la mesele princiapale şi dacă luaţi o gustare sănătoasă, cu fructe, puteţi minimiza dorinţa arzătoare pentru dulciuri”, garantează Nancy Clark, nutriţonist sportiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private