Sari la conținut

Doctor: Aceste legume hrănesc sângele și mențin inima sănătoasă timp de 80 de ani

Am mai spus-o și o vom spune din nou: legumele sunt bune pentru tine. Dar, deși știm cu toții că acest lucru este adevărat, probabil că nu știați că unele legume sunt mai sănătoase decât altele. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea.

Legumele crucifere

Printre aceste vitamine se numără C, A și K. Dacă mănânci mult broccoli în timpul zilei (o jumătate de cană), primești deja 43% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Un alt beneficiu care vine odată cu consumul de broccoli este că aceștia conțin sulforafan . Aceasta este o substanță care ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Kale conține vitamine precum A, B6, C și K. Dar asta nu este tot ce conține varza kale. Ea conține, de asemenea, potasiu, calciu, cupru și magneziu. Acest lucru înseamnă că un consum regulat de varză kale vă poate îmbunătăți semnificativ sănătatea!

Conopida conține vitamina C, K și B6 și are potasiu și omega 3. Un alt beneficiu al conopidei este că, mâncând-o, vă creșteți aportul de colină. Colina este o substanță care este importantă pentru persoanele însărcinate.

Ciuperci

Există multe ciuperci diferite și toate sunt bogate în nutrienți. Sunt o sursă de vitamina B. Vitamina B este ceea ce aveți nevoie pentru a produce globule roșii. Vitamina B ajută, de asemenea, la digestie și menține pielea sănătoasă.

Morcovi

Dacă vrei să adaugi vitamine suplimentare în dieta ta, este posibil să vrei să incluzi morcovii în dieta ta. Aceștia sunt o sursă de vitamina A, C și K și conțin o mulțime de fibre. Vitamina A este deosebit de importantă pentru vedere, iar fibrele sunt, de asemenea, o parte importantă a dietei tale.

Sparanghel

Sparanghelul este deosebit de benefic pentru sănătatea intestinului. Ele funcționează ca un prebiotic și acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți intestinul sănătos. Sparanghelul este bogat în vitamine, precum B9, C, A și K. Dar legumele nu sunt numai bune pentru intestin, ci sunt și foarte bune pentru gravide. Tulpinile conțin folat, un nutrient esențial atunci când vine vorba de sarcină.

Ardei

Aceste legume colorate contin vitamina A, B6 si C si sunt o sursa de potasiu si fibre, fiind foarte bogate în nutrienți. Dacă mănânci un ardei roșu, vei primi peste 150% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Dacă adaugi aceste legume în dieta ta, te vei simți cu siguranță mult mai bine!

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: