sâmbătă, august 20, 2022

Doamna prof. dr. Luiza Spiru, specialist în geriatrie-gerontologie, geronto-psihiatrie şi medicină anti-aging, preşedinta Fundaţiei Ana Aslan Internaţional şi şeful Centrului de Diagnostic şi Tratament pentru Boli de Memorie este unul dintre practicienii care cred că îmbătrânirea poate fi controlată.

Prof. dr. Luiza Spiru cunoscută și ca „urmasa Anei Aslan” consideră că medicina inseamna vindecarea trupului si a sufletului.

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Longevitatea fără independență nu are niciun fel de valoare. Independența nu este doar fizică, ci și cognitivă. Înseamnă să ne educăm, să facem prevenție, să mergem acolo unde trebuie. Avem nevoie de părerile unor experți. Nu o monospecialitate poate să te ajute, ci cei care sunt pregătiți în tot ceea ce înseamnă medicină integrată cu abordare personalizată. Medicina longevității este medicina personalizată.”, a spus doctorul Luiza Spiru.

Expertul în gerontologie precizează că sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică:

„Spiritul și tot ce înseamnă emoție pozitivă este parte integrantă din ceea ce noi numim longevitate și din tot ceea ce înseamnă managerierea stresului. (…) Vârsta din buletin nu are nicio legătură cu vârsta pe care o avem pe dinăuntru. Astăzi, ca și oameni de știință, știm acest lucru.”

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Stresului cronic este unul dintre factorii care afectează cel mai mult longevitatea. Președintele Fundației Ana Aslan Internațional a precizat care sunt primele manifestări ale acestei boli:

„Anxietatea, depresia. Pandemia însăși e un stres major. Un stres cum este acesta îl putem numi stres cronic. Ne afectează pe fiecare în parte. (…) Avem probleme în ceea ce îi privește pe tineri. Avem erupții cutanate, dermatite, insomnii, tulburări comportamentale legate de autoizolare și izolarea societală, alergii, afectarea aparatului cardiovascular, oscilații ale tensiunii arteriale, oscilații ale pulsului, tulburări la nivelul aparatului genital, tulburări de dinamică sexuală.”

Te-ar mai interesa: Tratați urgent Chlamydia înainte ca aceasta să pro...

 Reţetă secretă  a celui care doreşte să aibă grijă de propria persoană

”Reţeta poate fi sintetizată astfel: suntem ceea ce mâncăm, ceea ce înghiţim ca suplimente alimentare. Pe cei mai mulţi dintre noi îi interesează doar în ce măsură trecerea timpului se vede pe chipul şi pe corpul nostru, în ce măsură aceasta ne afectează viaţa intimă, viaţa socială. Și, din păcate, majoritatea oamenilor crede că tratamentele chirurgicale şi produsele cosmetice reprezintă soluţia. Puţini sunt cei care înţeleg că trecerea anilor este o problemă mult mai complexă, care necesită o abordare holistică, super specializată şi individuală. Puţini înţeleg că aspectul exterior depinde de cum te îngrijeşti la interior. Nu toţi îmbătrâ­nim la aceeași vârstă sau la fel.”

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private