miercuri, septembrie 28, 2022

Doi bărbați din Brăila au murit din cauza ciupiturilor de țânțari, după ce le-au transmis virusul West Nile. Cei doi pacienţi erau internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila de la finalul lunii august și fuseseră transferați în secția de Terapie Intensivă după ce boala s-a agravat.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Ciochină, citat de Agerpres, este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Gropeni, internat în data de 29 august, şi de o femeie în vârstă de 86 de ani, cu domiciliul şi expunerea în municipiul Brăila, internată în data de 30 august.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...

14 persoane, infectate cu West Nile în ultima săptămână

Ambii pacienţi fuseseră transferaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, cu o formă severă a bolii.

„Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent. Imediat ce instituţia Prefectului din judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

Acesta a mai transmis că Primăria Municipiului Brăila va demara acțiuni de dezinsecție împotriva țânțarilor și că se vor discuta măsurile de combatere a acestui virus. Joi, Institutul de Sănătate Publică anunța că în ultima săptămână, 14 persoane s-au infectat cu virusul West Nile. De pe 6 iunie și până în prezent au fost confirmate 37 de cazuri. 3 pacienti au murit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private