Sari la conținut

Doliu în Biserica Ortodoxă. Unul dintre cei mai îndrăgiți preoți s-a stins chiar de Înălțarea Domnului

deces
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În dimineața zilei de 13 iunie 2024, comunitatea religioasă din Piatra-Neamț a suferit o pierdere importantă prin trecerea în neființă a unei personalități cu adevărat iubite și apreciate. Părintele Alecu Amarinei, slujitor devotat al Bisericii Sfânta Parascheva din cartierul Dărmănești, a plecat din această viață, lăsând în urmă o moștenire spirituală profundă și multe suflete îndurerate.

Părintele Alecu Amarinei s-a născut la 30 iunie 1955, în Buhalnița (Hangu), dedicându-și peste 28 de ani slujirii credincioșilor de la Biserica Sfânta Parascheva.

De-a lungul anilor, a fost recunoscut nu doar pentru dăruirea sa față de Dumnezeu și de comunitate, ci și pentru empatia și compasiunea cu care i-a înconjurat pe cei aflați în nevoie.

În ciuda faptului că a îndurat diverse afecțiuni cardiace, cea mai mare durere a provenit din pierderea soției sale în urmă cu aproape două luni. Această durere profundă a avut un impact semnificativ asupra sănătății sale fragile, grăbindu-i călătoria spre tărâmul etern.

Părintele Alecu Amarinei va fi înmormântat în curtea bisericii în care a slujit cu o dăruire de nezdruncinat, alături de iubita sa soție. Acest gest simbolic semnifică unirea veșnică a celor doi, care au fost mereu împreună în viață și vor rămâne uniți și dincolo de ea, transmite presa locală.

Mesajul emoționat transmis de fiica Părintelui

„În zi de praznic luminat, de Înălțarea Domnului, în anul 2024, s-a ridicat la Ceruri sufletul părintelui nostru mult iubit, Alecu Amarinei.

Întâlnirea părintelui cu Dumnezeu întru bucuria veșnică a mântuirii nu se putea face decât într-o zi cu o așa însemnătate creștină, căci astăzi Domnul ne-a dat dovadă vie că vom deveni cetățeni ai Raiului, arătându-ne iubire infinită.

Flacără puternică a dragostei ne-a fost și părintele Alecu în viețuirea din această lume, căci cu imensă dăruire l-a sprijinit pe părintele Dragoș Munteanu la zidirea unei catedrale, cu devotament a păstorit timp de aproape 30 de ani pe enoriașii din Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Piatra-Neamț, dar și pe toți care-i cereau sfat și ajutor, cu blândețe și erudiție i-a îndrumat pe tinerii seminariști, cu imensă bunătate ne-a fost preot, duhovnic, sfătuitor, părinte, prieten și fierbinte rugător pentru păcatele noastre cu care adesea l-am împovărat, dar cu aceeași puternică dragoste și-a zidit și o frumoasă familie, alături de presvitera Iuliana, care de curând a plecat la Domnul, lăsându-l pe părintele nostru drag atât de trist și de îndurerat.

A fost preot, duhovnic, sfătuitor, părinte, prieten și fierbinte rugător pentru păcatele noastre

Sursă foto: Ziar Piatra Neamț

Dumnezeu i-a dăruit și o vastă înțelepciunea, o râvnă puternică în rugăciune și o încredere tare, care-l făceau adesea să îmbrace într-o notă veselă greutățile destinului.

Astăzi părintele ne-a lăsat cu amintiri neprețuite și a plecat să regăsească izvorul dragostei: pe cea cu care a trăit frumos aproape 45 de ani din viața pământească și pe Dumnezeu, cel cu care va petrece pentru totdeauna în viața veșnică.

Sărut dreapta, Părinte Alecu! Ne veți lipsi la fiecare Sfântă Liturghie, la fiecare sărbătoare, în fiecare post la scaunul de spovedanie, la fiecare eveniment minunat din viețile noastre, dar vă vom purta pentru eternitate în suflet și în rugăciune! Știm că ne veți privi din slava cerească și vă veți ruga pentru noi, cum ați făcut mereu!

Suntem cu gândul și sufletul alături de familiile celor trei copii minunați ai părintelui, Pr. Ciprian, Andreea-Parascheva și Lidia, în aceste clipe de imensă durere, căci de astăzi vor fi priviți și mângâiați de scumpii lor părinți care-i privesc din sânul celor drepți! Să-i întărească Domnul Dumnezeu!
Hristos S-a înălțat!

Cătălina, fiică duhovnicească, enoriașii Parohiei ,,Duminica Sfinților Români ” și pr.Andrei.

Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să îl așeze!”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel