Sari la conținut

Doliu în lumea teatrului și filmului românesc. A murit marele actor Mitică Popescu, la 86 de ani. O eră se sfârșește…

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit marele actor Mitică Popescu, la 86 de ani. O eră se sfârșește…

Cea mai tristă știrea a zilei de astăzi! Mitică Popescu a încetat din viață, marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias.

A murit marele actor Mitică Popescu, la 86 de ani. O eră se sfârșește…

În ultima perioadă a suferit din cauza mai multor afecțiuni, fiind internat în Spital Elias din data de 29 decembrie, cu multiple comorbidități, între care probleme cardiace grave.

Potrivit retetesivedete.ro, marele actor a suferit un stop cardiac, iar medicii nu au mai avut ce face, decât să constate decesul.

„Noi, actorii, suntem ai tuturor și ai nimănui”, obișnuia să spună unul dintre cei mai iubiți actori români.

Mitică Popescu s-a născut la București, în data de 2 decembrie 1936. Extrem de atent cu viața sa privată, actorul a trăit o frumoasă poveste de iubire cu actrița Leopoldina Bălănuță, cu care a fost şi căsătorit.

Pe 13 decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți colegi de breaslă, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Mărturie a talentului său rămân rolurile pe care le-a construit atent de-a lungul timpului, roluri precum Cocoșilă din „Moromeţii” sau Împăratul din serialul „Lumini şi umbre”, dar și cele din „Vânătoarea de vulpi”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Căsătorie cu repetiţie”, „Saltimbancii”, „Drumeţ în calea lupilor”, „Înghițitorul de săbii” sau „Imposibila iubire”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel