Sari la conținut

Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, găsită moartă în casă: „Nu pot să stau deoparte și să nu ajut!”, a fost crezul vieții sale

Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, găsită moartă în casă: „Nu pot să stau deoparte și să nu ajut!”, a fost crezul vieții sale.

Vestea tristă a momentului! Gabriela Vlăsceanu, o cunoscută jurnalistă din România, a fost găsită moartă în propria casă.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, jurnalista care a fost premiată de Clubul Român de Presă pentru activitatea ei, în anul 2002, a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord.

Pierdere pentru presa din România. O cunoscută jurnalistă, găsită moartă în  casă - Fanatik.ro

Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, găsită moartă în casă

Anunțul decesului jurnalistei Gabriela Vlăsceanu a fost făcut public de către Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, cei care au distribuit pe pagina de Facebook a asociației postarea jurnalistului Ovidiu Zară.

„Aflu acum, de pe rețelele de socializare, o știre care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer! Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă de presă nu mai este.

Citeste si:

A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă…
Ne cunoșteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 săptămâni… Mă sunase de când cu criza refugiaților din Ucraina. Era mică de statură, ca mine, dar era un OM cu suflet imens! Poate nu mânca, dar din bănuții ei ajuta amărâții și animăluțele.

La Gala premiilor Clubului Roman de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisa – știre de agenție. Era un om muncitor și foarte valoros.

A plecat la un moment dat din presă. Pentru că nu mai era nevoie de oameni de valoare. Am mai lucrat însă la Atac și la Interesul Public”, a scris pe pagina sa de Facebook jurnalistul Ovidiu Zară.

„Nu pot să stau deoparte și să nu ajut!”

Se pare că drama refugiaților din Ucraina a afectat-o foarte mult pe Gabriela Vlăsceanu. În ultimul mesaj pe care jurnalista l-a transmis către o prietenă, povestea că a slăbit zece kilograme și că este epuizată.

„Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut”, îi spunea Gabriela prietenei sale.

Înmormântarea urmează să aibă loc luni, la ora 12.30, la cimitirul Ghencea.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.