Sari la conținut

Donator de spermă, interzis de tribunal. Are peste 500 de copii! Amendă uriașă dacă încalcă decizia

Un donator de spermă suspectat că ar fi tatăl a peste 550 de copii în întreaga lume prin donații de material seminal a primit ordin să înceteze.

Bărbatul pe nume Jonathan Jacob Meijer, în vârstă de 41 de ani, ar putea fi amendat cu peste 100.000 de euro dacă încearcă să doneze din nou.

I s-a interzis să doneze la clinicile de fertilitate din Țările de Jos în 2017, după ce s-a dovedit că a avut peste 100 de copii. Dar, în loc să se oprească, a continuat să doneze spermă în străinătate și online.

Dutch Sperm Donor Of 550 Babies Sued For Increasing Incest Risk

Donator de spermă, interzis de tribunal. Are peste 500 de copii!

Un tribunal din Haga i-a spus să furnizeze o listă cu toate clinicile pe care le-a folosit și să le ordone să-i distrugă sperma. Se spunea că bărbatul ar fi indus în eroare sute de femei.

Ghidurile clinice olandeze afirmă că un donator nu ar trebui să tată mai mult de 25 de copii în 12 familii. Li se cere să limiteze numărul de servicii oferite, pentru a reduce șansa ca frații să formeze, fără să știe, un cuplu și să aibă copii împreună.

Dar judecătorii au spus că bărbatul a ajutat să producă între 550 și 600 de copii de când a început să doneze spermă în 2007. El a fost dus în instanță de o fundație care protejează drepturile copiilor donatori și de mama unuia dintre copiii despre care se presupune că a fost tată din sperma lui.

„Ideea este că această rețea de rudenie cu sute de frați vitregi și surori vitregi este mult prea mare”, a declarat un purtător de cuvânt al instanței, Gert-Mark Smelt.

Rețea uriașă de rudenie între 600 de copii care nu se cunosc

 

Potrivit BBC, peste 100 dintre copiii născuți de bărbat s-au născut în clinici olandeze și altele în mod privat, dar el a donat și unei clinici daneze care și-a trimis materialul seminal la adrese din diferite țări.

Judecătorul Thera Hesselink a spus că instanța „interzice inculpatului să-și doneze materialul seminal noilor potențiali părinți după emiterea acestei hotărâri”.

De asemenea, bărbatului nu i se permite să contacteze potențiali părinți „cu dorința că ar fi dispus să doneze material seminal… să își facă publicitate serviciilor potențialilor părinți sau să se alăture oricărei organizații care stabilește contacte între potențiali părinți”, a mai spus judecătorul.

Donatorul a „informat greșit în mod deliberat” potențialii părinți cu privire la numărul de copii pe care i-a născut deja în trecut, a declarat tribunalul districtual de la Haga.

„Toți acești părinți se confruntă acum cu faptul că copiii din familia lor fac parte dintr-o rețea uriașă de rudenie, cu sute de frați vitregi, pe care ei nu i-au ales”, se arată în comunicat.

Instanța a spus că este „suficient de plauzibil” că acest lucru are sau ar putea avea consecințe psihosociale negative pentru copii. Olanda a fost lovită de scandaluri de fertilitate în trecut.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel