Sari la conținut

Dosare penale și suspendarea dreptului de practică pentru acești doctori! Clinica celebră unde realizau intervențiile doctorii falși!

doctori, consultație
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
doctori

Scandalul medicilor falși continuă și pare să scoată la ivealp noi și noi victime. De data aceasta vorbim de alți 9 medici, dați în urmărire penală pentru realizarea de proceduri medicale estetice fără a avea acest drept.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat luni, 6 iunie, că în dosarul vizând activitatea unei clinici de înfrumuseţare procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 mai, luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de 9 inculpaţi, dintre care: cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie şi un fizioterapeut, urmăriţi penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune, şi faţă de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, urmărit penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Clinica unde cei 9 medici profesau era deschisă în interiorul hotelului Swiss Hotel din București.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, în anii 2020 şi 2021, în cadrul SC Swiss Hospital SRL, o clinică de înfrumuseţare din Bucureşti, inculpaţii ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege, efectuând diverse proceduri medicale unor pacienţi (de exemplu, procedură de volumizare buze, rinocorecţie, umplere cearcăne şi augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.), care ar fi fost induşi în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calităţii de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menţionată”, au transmis reprezentanţii PICCJ, într-un comunicat de presă.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de persoana juridică SC Swiss HospitalSRL, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (10 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (31 acte materiale).

„În fapt, din probele administrate a rezultat că persoana juridică SC Swiss Hospital SRL ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către aceştia în schimbul procedurilor invazive sau non-invazive efectuate”, a mai arătat sursa citată.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: