Sari la conținut

Două asistente medicale și doi registratori, reținuți de DNA pentru falsificarea certificatelor COVID

Două asistente și doi registratori au fost reținuți de DNA în dosarul certificatelor COVID false, în urma emiterii unor documente care atestau dovada vaccinării când, de fapt, persoanele nu erau imunizate cu niciun ser. Documentele erau obținute în schimbul unor sume importante de bani.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a două asistente medicale și doi registratori care lucrau în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, comunică clujust.ro.

Aceștia au fost acuzați de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor există date și probe care susțin infracțiunile asistentelor și registratorilor.

Două asistente și doi registratori, reținuți pentru falsificarea certificatelor COVID

În cursul anului 2021, suspecții Hoblea Daniela (asistentă medicală), Ilieș Marc și Buriceanu Horea (registratori medicali) ar fi acceptat, în mod repetat, sume cuprinse între 250 și 300 de euro de la persoane care voiau să obțină adeverințe de vaccinare, respectiv certificate COVID, fără administrarea propriu-zisă a serurilor anti-COVID.

Citeste si:

Persoanele care apelau la acest serviciu erau ajutate de intermediari. În acest caz, se pare că intermediarul dintre suspecții menționați și persoanele care solicitau documente false a fost Sim Voichița-Camelia, asistent medical la Direcția de Sănătate Bihor.

În schimbul  banilor, datele personale erau înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), fiind eliberată adeverința de vaccinare fără administrarea reală a vaccinurilor.

Persoanele care solicitau adeverințele false fie se prezentau la respectivul centru de vaccinare, fie apelau la intermediari pentru schimbul de bani și documente, fără a fi nevoite să se prezinte fizic la centrul de vaccinare.

Ulterior, intermediarii s-ar fi întâlnit cu suspecții menționați pentru a primi o parte din suma de bani pentru „serviciile” lor.

La perchezițiile desfășurate în cursul zilei de 16 noiembrie 2021 au fost găsite sume de bani totalizând 127.000 de euro, 75.000 de lei și 1.000 de lire sterline.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.