Sari la conținut

Două condimente minune elimină grăsimea viscerală. Cu siguranță le ai și tu în bucătărie

grasime abdominala
Sursa foto: arhiva Doctorul
Grăsimea abdominală este legată de probleme ale creierului la bărbații de vârstă mijlocie.

Cele două condimente care elimină grăsimea viscerală. Un studiu a constatat că o substanță chimică găsită în uleiul unei anumite plante a prevenit obezitatea la subiecți și a scăzut grăsimea viscerală.

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, care se găsește chiar sub piele, grăsimea viscerală este stocată adânc în burtă. O anumită cantitate este necesară pentru a proteja și izola organele vitale.

Cu toate acestea, prea multă grăsime viscerală este legată de diferite afecțiuni și boli, inclusiv diabet, boli de inimă și cancer.

Cele două condimente minune care elimină grăsimea viscerală. Cu siguranță le ai și tu în bucătărie

Prin urmare, menținerea nivelului de grăsime viscerală la un nivel minim este cheia sănătății tale. Dieta este un factor cheie atunci când vine vorba de cantitatea de grăsime viscerală pe care o ai. O dietă bogată în grăsimi saturate și zahăr, de exemplu, este cunoscută pentru a crește grăsimea viscerală.

De asemenea, anumite alimente pot ajuta la reducerea acesteia.

S-a demonstrat că două ierburi, care sunt utilizate în mod obișnuit în gătit, oregano și pătrunjel, au efecte de reducere a greutății. Cercetările, publicate în Journal of Nutritional Biochemistry în 2012, au descoperit că carvacrolul, un fenol găsit în uleiul esențial produs de oregano, ar putea reduce grăsimea la șoareci.

Ca parte a studiului, șoarecii subiect au fost împărțiți în trei grupuri. Un grup a primit o dietă normală, unul a fost hrănit cu o dietă bogată în grăsimi (HFD) și unul a fost hrănit cu 0,1% dietă suplimentată cu carvacrol (CSD).

Șoarecii hrăniți cu CSD au prezentat o creștere semnificativă în greutate corporală, greutăți viscerale ale grăsimilor și niveluri de lipide plasmatice în comparație cu șoarecii hrăniți cu HFD. În plus, reglările în creștere induse de HFD ale genelor și proteinelor țesutului adipos asociate cu cascadele de semnalizare care conduc la adipogeneză și inflamație au fost inversate semnificativ prin suplimentarea cu carvacrol alimentar.

„În rezumat, descoperirea majoră nouă în condițiile noastre experimentale este că carvacrolul a prevenit obezitatea la șoarecii hrăniți cu HFD prin scăderea greutății corporale, a greutății grăsimilor viscerale și scăderea nivelului lipidelor plasmatice”, au spus autorii. 

Pentru a obține cele mai bune beneficii de reducere a grăsimilor de la oregano, merită să includeți uleiul de oregano în dieta dumneavoastră, care poate fi luat sub formă de supliment.

Măsurați-vă constant talia

O cercetare separată, publicată în Journal of Home Economics în 2018, a susținut consumul de pătrunjel pentru pierderea de grăsime viscerală. Un total de 150 de femei au fost împărțite în cinci grupuri.

Acestea au fost împărțite între femei cu indici de masă corporală variați, grupurile fiind hrănite zilnic cu cantități diferite de pătrunjel. De asemenea, a arătat creșteri ale activității antioxidante în corpul celor care au mâncat pătrunjel.

„În concluzie, o scădere în greutate prin pătrunjel, pe lângă dieta de scădere în greutate, poate reduce greutatea și indicele de masă corporală, precum și creșterea activităților enzimelor antioxidante la subiecții supraponderali și obezi”, a arătat studiul. 

Nu este posibil să știi exact câtă grăsime viscerală ai în corpul tău fără scanări imagistice. Cu toate acestea, vă puteți face o idee aproximativă măsurându-vă mărimea taliei, folosind buric ca marker. Pentru femeile 89 de cm sau mai mult poate semnala grăsimea viscerală, iar pentru bărbați este de 101 cm.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel