Sari la conținut

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani se vor putea imuniza cu un nou ser

Simptome Covid

Imunizarea copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani se putea efectua, până în acest moment, numai cu vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Începând cu data de 2 august, tinerii se vor putea imuniza cu un nou ser anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a dezvăluit că tinerii se vor putea vaccina cu Spikevax, vaccinul de la compania Moderna. Acesta este, se pare, benefic și în cazul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Un nou ser anti-COVID pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

„Pentru început, aș vrea să menționez și să readuc aminte faptul că pe data de 23 iulie Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului Spikevax, vaccinul de la compania Moderna, pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Ca atare, din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă.

În aceste zile se optimizează platforma națională de programare care să permită, începând cu 1 august, programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna.

Procedurile și modalitățile de vaccinare sunt similare cu populația de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată – constă în două doze administrate la interval de 28 de zile – schema și modalitatea de prezentare a minorilor, fiind similară cu vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer, în sensul în care minorii este obligatoriu să primească consimțământul informat de la rudele de gradul unu, de la aparținători, de la părinți sau tutorele legal, respectiv este importantă însoțirea minorilor la centrele de vaccinare de către reprezentantul legal.

Vaccinarea se va face în aceleași centre de vaccinare în care avem vaccin de la compania Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie unde este distribuit acest tip de vaccin”, declară medicul Valeriu Gheorghiță la RRA, citat de Rador.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: