vineri, iunie 2, 2023

Nu este un secret că menținerea unei diete sănătoase pe o perioadă lungă de timp ajută la prevenirea și combaterea diferitelor tipuri de boli. Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă, de fapt, eliminarea din consumul zilnic a produselor încărcate cu grăsimi nocive, zahăr și sodiu.

În schimb, ar trebui adăugate în dietă alimente de origine vegetală, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale și nucile, precum și alimente de origine animală, cum ar fi cărnurile slabe.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

În ceea ce privește consumul regulat de fructe, de exemplu, merită menționat faptul că acest grup de alimente conține o cantitate mare de vitamine și alte substanțe nutritive, care sunt capabile să ajute organismul să funcționeze corect.

În plus, unele dintre ele, în special, pot avea un beneficiu ridicat în prevenirea și combaterea unei boli precum boala Alzheimer. Înainte de a le cunoaște, este important să analizăm în profunzime afecțiunea în cauză.

„Boala Alzheimer este o afecțiune a creierului care se agravează în timp. Se caracterizează prin modificări la nivelul creierului care au ca rezultat depozite de anumite proteine. Boala Alzheimer face ca creierul să se micșoreze, iar celulele cerebrale mor în cele din urmă. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin treptat al memoriei, gândirii, comportamentului și abilităților sociale. Aceste schimbări afectează capacitatea de funcționare a unei persoane”, explică site-ul Mayo Clinic.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

„Printre primele semne ale bolii se numără uitarea evenimentelor sau conversațiilor recente. În timp, aceasta progresează până la tulburări grave de memorie și pierderea capacității de a face sarcinile zilnice”, adaugă acesta.

Această boală, care apare de obicei la bătrânețe, nu poate fi vindecată. Cu toate acestea, dacă se începe un tratament medical odată ce tulburarea este detectată, acesta poate ameliora simptomele și încetini evoluția acesteia.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Dacă o boală precum Alzheimer nu este tratată profesional în mod corespunzător, o persoană se poate confrunta cu stadii de deshidratare, malnutriție și infecții. În cel mai rău caz, aceasta poate duce și la deces.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că boala Alzheimer poate provoca schimbări în personalitatea și comportamentul bolnavului, inclusiv depresie, anxietate, izolare socială, agresivitate, neîncredere în alte persoane și dezorientare.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...


Fructele miraculoase

Acum, conform celor de mai sus, fructele care ajută la prevenirea unei boli precum Alzheimer sunt căpșunile și strugurii.

„Un nou studiu arată că căpșunile conțin proprietăți care pot apăra împotriva bolii Alzheimer și a efectelor acesteia. Includerea căpșunilor în alimentație poate avea beneficii pentru sănătatea creierului, în special la vârste înaintate”, se arată pe site-ul Afabaix.

Te-ar mai interesa: Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GRE...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private