Categories: Expertul zilei

Motive importante pentru care vitamina C devine medicament

„Cand oamenii din jurul meu se plang ca se imbolnavesc in anumite perioade ale anului eu le spun ca rar ma imbolnavesc sau aproape deloc. Este puterea gandului”, spune Elisha Lowe, asistenta medicala in SUA.

Secrete ale oamenilor care nu se îmbolnavesc niciodată

Sistemul imunitar se poate învinge fără medicamente. Lipsa de Vitamina C crează probleme de sănătate. 1 gram pe zi este suficientă. Fructele și legumele sunt sursă de Vitamina C.

Iată ce trebuie să faci, astfel încât să iți întărești și tu imunitatea și să fii la adăpost de boli:

1. Suplimente cu vitamina C

Mai multe studii au arătat că Vitamina C creste imunitatea. De aceea, asigura-te că nu ai carente de Vitamina C în organism. O poți lua în mod natural, din citrice, patrujnel, ardei gras, spanac, roșii, căpșuni, zmeura, varza. De asemenea, poți lua și suplimente cu vitamina C.

Două motive importante pentru care vitamina C devine… medicament

Vedem celulele albe din sânge, numite leucocite. Acestea au nevoie de vitamina C pentru a fi eficiente.

Dr. Cătălin Cârstoveanu, șef secţie terapie intensivă Marie Curie: „Concentrația de vitamin C din leucocite este de 50 de ori mai mare decât cea din ser, din sânge, pentru că ele absorb. Își iau tot ce trebuie din sânge să fie competente. Lipsa acestui ingredient important le crează dezechilibre funcționale grave. Vin în număr mai mare pentru că nu sunt competente!”

Vitamina C se prescrie în cantitate mare de către medic în infecții acute.

Câtă vitamina C trebuie să luăm dacă cineva din familia sau de la serviciu este răcit? Dr Elena Lățcan, medic primar ORL: „Pereții celulelor. Le întărește să nu mai pătrundă germeni în interiorul celulelor. Dacă cineva din familie sau de la serviciu e răcit, noi ceilalți putem să luăm vitamina C un gram pe zi. Un gram pe zi vreo 10 zile.”, potrivit stirileprotv.ro.

2. Odihna, foarte importanta

Un alt secret al oamenilor cu imunitate crescuta este odihna. Astfel, „pentru o sănătate de fier trebuie să dormi intre opt și zece ore pe noapte”, potrivit medicului Amelia Narciși, citata de prevention.com.

Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care dorm intre cinci și șapte ore pe noapte sunt cu 30% mai predispuși răcelilor, mai ales când stau în preajma persoanelor care suferă de o infecție respiratorie.

Cei care dorm mai mult de șapte ore își reduc riscul de a contracta o boala cu până la 17%. De asemenea, de fiecare data când simți că te paste o răceală, ai grija să dormi suficient și să conusmi fructe și legume proaspete, pline de vitamine și minerale.

3. Elimina stresul din viață ta

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai sistemului nostru imunitar și este imposibil de evitat. Însă daca găsești modalități prin care să îl elimini ușor din viață ta, totul devine mai simplu. Astfel, poți alege să practici yoga și meditația.

De asemenea, un hobby te poate ajuta să treci mai ușor peste situațiile stresante din viață ta. Și gândirea pozitiva este de ajutor.

„Când oamenii din jurul meu se plâng că se îmbolnăvesc în anumite perioade ale anului eu le spun că rar mă îmbolnăvesc sau aproape deloc. Este puterea gândului”, spune Elisha Lowe, asistenta medicala în SUA.

4. Masurile de igiena, foarte importante

Că să stai departe de bacterii și de virusuri, sunt foarte importante masurile de igiena. Astfel, spală-te pe mâini de fiecare data după ce folosești toaleta sau după ce ai mers cu mijloacele de transport în comun.

Daca nu este posibil să te speli pe mâini de fiecare data, sunt de ajutor și gelurile de mâini antibacteriene sau șervețelele umede. Ai grija să iți cureți mâinile și după ce ai mers cu liftul, căci studiile au arătat că pe butonul de la lift se gasec mai multe bacterii decât la toaleta.

De asemenea, iți poți tine respirația timp de 15 secunde daca stai în preajma unei persoane cu o viroza respiratorie când strănută.

5. Fă sport

Sportul aduce multe beneficii organismului, printre care se numără și creșterea rezistentei și întărirea imunității. Mergi la sala de doua-trei ori pe săptămână, daca nu vrei să te îmbolnăvești, când toți cei de la serviciu sunt bolnavi.

Exercițiile regulate întăresc sistemul imunitar și scad riscul de a te îmbolnăvi de o infecție respiratorie, arata un studiu publicat în Jurnalul American de Sănătate și Medicina Sportiva.

Recent Posts

Marcel Ciolacu, despre plata PENSIILOR. Premierul a anunțat acum

Marcel Ciolacu, despre plata PENSIILOR: „Suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate...”…

12 minute ago

Medic: 10 trucuri pentru a slăbi rapid până la vară

Pierderea rapidă în greutate până la vară - posibilă cu ajutorul unor trucuri ușoare. Nutriționistul…

42 de minute ago

Cum arată acum actorul din Iisus din Nazaret. Este schimbat radical și se spune că a fost urmărit de ghinion

În 1977, actorul britanic Robert Powell a fost distribuit în rolul lui Iisus în filmul…

o oră ago

Care va fi salariul minim european impus și în România? Data când toți angajații de la stat și privat vor încasa mai mulți bani

Guvernul dorește să introducă în România salariul minim european. Oficialii au promis creșterea salariilor pentru…

2 ore ago

Rețetă de cozonac „ca la mănăstire”. Era preferata lui Arsenie Boca

Cozonacul este un preparat îndrăgit în numeroase gospodării românești, reprezentând un element de bază de…

2 ore ago

Ce au găsit părinții unei fetițe în camera ei, după ce aceasta s-a plâns că are un monstru sub pat: A fost un coșmar!

Copiii mici vor încerca aproape orice pentru a evita să meargă la culcare la timp.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului