Sari la conținut

Dovada științifică care confirmă că Dumnezeu există

dumnezeu

Existența lui este una dintre cele mai vechi și mai controversate întrebări din istoria omenirii. 

Știința, la rândul ei, s-a dedicat studierii legilor care guvernează lumea naturală, dar nu a numit niciodată o entitate supranaturală. Cu toate acestea, în ultimii ani, unii oameni de știință au prezentat argumente care, în opinia lor, afirmă existența unui motor inițial, pe care unii îl numesc Dumnezeu.

În acest sens, cartea God – Science – The Evidence: The Dawn of a Revolution (2023) susține că există dovezi științifice care confirmă existența sa.

De ce există Dumnezeu?

Cartea God, Science, Evidence: The Dawn of a Revolution (2023) susține că știința poate oferi dovezi pentru existența lui Dumnezeu. Astfel, Michel-Yves Bolloré și Olivier Bonnassies prezintă trei argumente:

Dovada cosmologică

Dovada cosmologică este un argument filosofic potrivit căruia existența lui Dumnezeu poate fi dedusă din existența universului. Acest fundament se bazează pe premisa că tot ceea ce există are o cauză.

Cu toate acestea, lanțul de cauze nu poate fi infinit. Prin urmare, trebuie să existe o primă cauză, care este Dumnezeu.

Dovada reglajului fin

Acest argument susține că constantele fizice ale universului sunt ajustate cu o precizie uimitoare. Potrivit autorilor, probabilitatea ca aceste variabile să fi fost grupate cauzal este extrem de scăzută. Prin urmare, trebuie să existe o inteligență superioară care le-a aranjat în mod deliberat.

Dovada biogenezei

Biogeneza este procesul de formare a vieții din materie inertă. Autorii susțin că acest proces este extrem de puțin probabil fără o intervenție inteligentă.

De ce a fost criticată această carte?

Cartea a fost criticată din mai multe motive, printre care:

  • Dovezile prezentate sunt filosofice, nu științifice. Argumentele prezentate de autori sunt filosofice, nu științifice.
  • Dovezile nu sunt concludente. Adică, nu dovedesc definitiv existența lui Dumnezeu.
  • Există și alte explicații naturale pentru fenomenele observate. Fenomenele observate de autori pot avea alte explicații naturale, care nu necesită intervenția unei ființe supranaturale.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel