Sari la conținut

Există sufletul? Prof. Dulcan: „Experiența morții clinice este o probă concretă”

Profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea și profesorul universitar doctor Dumitru Constantin-Dulcan au fost invitații lui Mihai Morar la podcastul „Fain & Simplu”.

În cadrul evenimentului, medicului neurolog a vorbit despr existența sufletului și, potrivit spuselor sale, o probă concretă în acest sens este experiența morții clinice.

„Sunt dovezi (pentru existența sufletului – n.red.). Suma tuturor reacțiilor chimice, biochimice și electrice din organismul nostru se cheamă suflet. Eu spun următorul lucru: ceea ce o să numim suflet este un corp subtil care a fost fotografiat cu un curent de înaltă frecvență, cu metode și românești și din alte zone ale lumii. Experiența morții clinice este o probă concretă. Când un om intră în moarte clinică, creierul lui este exclus, este ca un aparat scos din priză.

Moarte clinică înseamnă traversarea tuturor etapelor: oamenii aceștia își pierd cunoștința, se dedublează și văd de deasupra corpului, văd rudele lor și medicii care se agită să îi resusciteze, încearcă să își mângâie mama. Ceea ce numim suflet, acest corp, pe care medicina tradițională îl numește corp subtil este cel care pleacă împreună cu conștiința”, a spus medicul Dulcan, la podcastul „Fain & Simplu”.

Profesorul Dulcan: „Avem nevoie de încărcare energetică, să ne facem micile bucurii”

Având în vedere situațiile dificile cu care ne confruntăm în ultimii ani, mulți sunt curioși să afle cum trebuie să ne procedăm pentru a ne menține calmi și echilibrați. Profesorul Constantin Dulcan spune că avem nevoie de încărcare energetică!

„Suntem într-un moment foarte dificil, cu mari riscuri și în primul rând trebuie să ne menținem calmul. Să fim cât se poate de liniștiți, pentru că dacă noi ne epuizăm deja dinainte de a întâmpina acest pericol, de a veni acest pericol, este fără îndoială că atunci sănătatea noastră este pusă și ea în pericol.

Din nefericire, venim după o pandemie în care oamenii din nou au teama de boală, știm foarte bine, a fost incluși în acel lockdown, au suportat toate rigorile legilor de atunci.

Și eu cred că din punct de vedere al energiei psihice, al răbdării, al posibilitățile noastre de adaptare care se numește reziliență de fapt de toate mea vorbește despre asta din capacitatea de a te adapta la stres cât se poate de rapid.

Populația noastră este deja în mare parte epuizată

Din punctul ăsta de vedere este un moment nefericit, populația noastră este deja în mare parte epuizată și avem nevoie, cu alte cuvinte, de încărcare energetică.

Avem nevoie să ne facem măcar micile noaste bucurii. Noi nu putem evita stresul, stresul înseamnă o chimie care este nocivă pentru organism, dar putem să ne facem fiecare din casa noastră o nișă în care cel puțin în acel moment în care să încercăm să trăim sentimentul de bucurie, sentimentul de satisfacție.

Și sigur că da, e nevoie să ne rugăm, e nevoie să înălțăm privirea la nivel de univers. În afară de Dumnezeu, pe lumea asta cine mai poate salva?

Spune că suntem prea mulți. Nu e adevărat, nu este adevărat. Noi putem hrăni Terra dacă aceste bunuri s-ar distribui într-o manieră în care să fie covenabilă tuturor, fără niciun fel de teamă”, au fost sfaturile pe care profesorul le are pentru noi, potrivit Antena 3.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel