Sari la conținut

Dr. Adina Alberts: Ce facem în caz de atac nuclear. Iată ce trebuie să știm

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
13.000 de arme nucleare există în lume

Din cuprinsul articolului

Dr. Adina Alberts: Ce facem în cazul unui atac nuclear. Iată ce trebuie să știm și ce să pregătim pentru a ne mări șansele de supraviețuire:

Medicul Adina Alberts a postat pe pagina sa de socializare câteva sfaturi utile în cazul unui atac nuclear. Cu mențiunea că nu vrea să sperie pe nimeni, doctorul spune că este mai bine să fim pregătiți pentru orice eventualitate.

„Știu, nu vreau să vă stric cheful sau liniștea, dar e bine ca un “al doilea Cernobîl”, dacă e să fie, să ne găsească pregătiți.

Așadar, în caz de explozie nucleară în vecinătatea noastră, noi trebuie să ne adăpostim, în cel mai scurt timp, într-o incintă care să aibă contact minim (spre deloc) cu exteriorul.

Care este cel mai bun loc

Cea mai bună incintă ar fi una situată în beci/subsol. Sau dacă nu aveți subsol, alegeți o încăpere de genul cameră în cameră, fără legătură cu acoperișul sau pereții externi ai imobilului, pe unde nu circulă aerul de afară aproape deloc.

Fără acces la apa curentă, la scurgerea reziduală a apei menajere, la canalizări, la geamuri, ferestre, aerisiri, uși exterioare.

Să aveți pregătite în acea incintă, pentru 3 zile, următoarele 10 tipuri de lucruri:

1. o trusă minimă de prim ajutor medical care trebuie să conțină zeolit comprimate și pudră, pastilele de iodură de potasiu, medicamentele uzuale pt câteva zile, pansamente, antiseptic, leucoplast, aspirină, paracetamol;

2. lanterna, radio portabil, baterii, telefon, încărcător în caz că telefonia mobilă va funcționa;

3. haine groase/de schimb;

4. mâncare la conserve, apă îmbuteliată și sucuri neperisabile;

5. mâncarea adecvată animăluțelor de companie. Să nu uitați de ele!

6. cărți, reviste, jucării, creioane de desenat;

7. saci și cutii care se închid ermetic pentru necesitățile fiziologice;

8. pachete de șervetele umede pt uz corporal;

9. saltele de dormit și pături;

10. aparate antiinsecte și antirozătoare”, a explicat doctorul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: