duminică, ianuarie 29, 2023
Dr. Adina Alberts: De ce este bine să dormim pe partea stângă. Iată câte beneficii ne oferă dormitul pe partea stângă, potrivit medicului Adina Alberts.
Medicul Adina Alberts promovează dormitul pe partea stângă, datorită beneficiilor multiple pentru organism.
Într-o postare pe pagina sa de socializare, doctorul Adina Alberts explică de ce este mai bine să dormim pe partea stângă a corpului.
„Stomacul nostru se află în mod natural în partea stângă a corpului, ceea ce înseamnă că digestia este mai eficientă atunci când ne culcăm pe partea stângă a corpului.
Practic, totul se reduce la faptul că gravitația deplasează mai ușor alimentele prin intestin.
Teoria conform căreia dormitul pe partea stângă ajută digestia și eliminarea reziduurilor s-a născut din principiile ayurvedice, dar și cercetările moderne susțin această idee.

Dormitul pe partea dreaptă crește cazurile de arsuri la stomac

Un studiu realizat în 2010 a evidențiat o relație între statul culcat pe partea dreaptă și o creștere a cazurilor de arsuri la stomac.
Cercetătorii susțin teoria conform căreia sucurile gastrice rămân în stomac, mai jos de nivelul esofagului dacă dormim pe partea stângă, și refluxul gastroesofagian nu mai are loc.
De asemenea, conform medicinei ayurvedice, dormitul pe partea stângă permite corpului nostru să filtreze mai bine lichidul limfatic prin intermediul
ganglionilor limfatici, partea stângă a corpului nostru fiind partea limfatică dominantă.
Medicii recomandă și pentru femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă pentru a îmbunătăți circulația către inimă.
Poate ajuta la reducerea presiunii asupra spatelui, împiedică uterul să comprime ficatul și crește fluxul sanguin către uter, rinichi și făt”, a explicat doctorul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private