duminică, iunie 4, 2023

Dr. Adina Alberts a dezvăluit pe pagina sa de socializare care sunt cele 6 alimente care alungă anxietatea și te ajută să te bucuri de o viață liniștită.

TOP 6 ALIMENTE CARE ALUNGĂ ANXIETATEA

„Alergăm zilnic după îndeplinirea unor obiective, uităm de noi, de momentele de relaxare și de clipele de liniște! Din acest motiv, primele care se instalează în viața noastră sunt stresul și anxietatea. Amândouă, necontrolate și permanente, pot duce la grave probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Află care sunt top 6 cele mai bune alimente antistres și bucură-te de o viață fără anxietate.

Cacao

Sigur nu știai, dar boabele de cacao sunt cu adevărat un aliment miraculos pentru sănătatea ta mentală. Ciocolata neagră bogată în cacao, de la 75% în sus conținut, ajută la reducerea nivelului de stres și la controlul activității hormonale. Bogată în polifenoli, în special flavonoide, ciocolata neagră stimulează atenția și reduce nivelul de stres perceput. De asemenea, este o sursă de magneziu, care poate reduce simptomele de anxietate. Ciocolata neagră are și un conținut ridicat de triptofan, pe care organismul îl folosește la formarea de neurotransmițători care îmbunătățesc starea de spirit, cum ar fi serotonina din creier.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Avocado

Deliciosul avocado are unele proprietăți valoroase pentru reducerea stresului. Acesta este printre alimentele care conduc lista multi-taskingului în momentul în care vorbim de organismul uman. Inima este prima care are parte de beneficiile aduse de avocado, însă și activitatea cerebrală este sprijinită de acest aliment. Avocado este o sursă bogată de vitamine, potasiu, folați, fibre și alți nutrienți, fiind unul dintre fructele cu cele mai multe proprietăți și care poate alunga anxietatea, datorită cantității de vitamine și de potasiu care reglează nivelul de stres din corp.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Orez brun

Orezul brun conține carbohidrați care declanșează secreția serotoninei și norepinefrinei, îmbunătățind dispoziția și declanșând energia fizică și mentală. Orezul brun germinat oferă calități antidepresive și ajută la combaterea tulburărilor legate de anxietate. Studiile au arătat că orezul brun germinat conține aminoacizi esențiali, cum ar fi glutamina, glicerina și GABA. Acești neurotransmițători facilitează o reducere a anxietății, depresiei și stresului din creier, rezultând o stare de relaxare.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...


Fructe și legume

Studiile au arătat că există o legătura între anxietate și un nivel scăzut al antioxidanților din organism. Includerea în dietă a alimentelor bogate în aceste substanțe poate ameliora unele simptome de anxietate. Pe lângă fructele de pădure (zmeura, afine,coacăze, mure, etc.), antioxidanții se găsesc în cantitate mare în fasole roșie, sfecla, anghinare, ghimbir, mere, prune, cireșe, nuci pecan, spanac, etc.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Semințele de dovleac/floarea soarelui

Semințele de dovleac și de floarea soarelui conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Sunt bogate în vitamina E (susține performanțele cognitive și reduce riscul de demență) și tiamina. Semințele sunt surse de magneziu, esențial pentru învățare și memorie. Deficitul de magneziu este legat de instalarea unor afecțiuni neurologice, migrene, depresie, epilepsie), fier (funcția creierului este afectată), zinc (deficitul este legat de afecțiuni neurologice, boala Alzheimer, depresie, boala Parkinson) și cupru (deficitul duce la creșterea riscului de instalare a bolii Alzheimer).

Curcuminul

Previne și nivelurile scăzute de serotonină, noradreanalină și dopamină care tind să reprezinte simptomele depresiei. Cercetările arată și faptul că extractul de curcumin promovează neurogeneza – formarea celulelor neurale – mai ales în cortexul frontal și regiunile hipocampusului ale creierului, ceea ce înseamnă ca acest extract poate fi un tratament psihologic inovator pentru depresie și pentru mai multe condiții cognitive. Curcuminul reduce markerii inflamatori din circulația sanguină care călătorește spre creier”, a scris dr. Adina Alberts pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private