joi, mai 26, 2022

Consumul alimentelor în exces poate fi determinat de o nevoie a organismului sau, pur și simplu, de un eveniment sau o sărbătoare. În timpul acestor ocazii suntem tentați să mâncăm mai mult decât am avea nevoie.

Astfel, după un astfel de episod am putea avea nevoie de o mică pauză de la alimente grele și le vom prefera pe cele mai ușoare.

Ce alimente, însă, sunt perfecte după un astfel de exces alimentar și cum pot ajuta ele inclusiv la eliminarea toxinelor aucmulate?

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, dezvăluie care este mediul perfect după ce am mâncat în exces.

Meniul perfect după consumul excesiv de alimente

„S-a încheiat al doilea weekend în care am petrecut mai mult, am mâncat mai mult decât aveam nevoie și (poate) am băut un pahar de vin/bere în plus, față de obicei. Câteva zile mai cumpătate vor fi binevenite! Concret, ce facem după o perioadă de excese alimentare?

Ne hidratăm cu apă, ceaiuri, supe. Acestea vor ajuta la eliminarea toxinelor acumulate. Dormim. După petreceri, multă mâncare, alcool în exces și lipsă de somn, este important să ne refacem rezervele de energie. Câteva zile în care să mâncăm mai puțin ne vor fi de folos.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Mic dejun – un iaurt / chefir cu fulgi de ovăz va ajuta la refacerea microbiomului.

Prânz – o supă ușoară cu legume sau o ciorbă cu borș și legume.

Cina – o salată cu brânză sau pește.

După 2 – 3 zile, revenim la alimentația uzuală, dar încercăm să mâncăm porții mai mici de carne și să mâncăm vegetale din abundență, măcar o săptămână. Evităm prăjelile, maioneza și alimentele procesate și mâncăm ceva pregătit acasă sau în mici restaurante. Alegem ca gustare un fruct proaspăt de sezon și evităm ronțăielile și dulciurile rafinate”, a explicat medicul Anca Hâncu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Acest meniu ne va ajuta să scăpăm de senzația de plenitudine și ne va ajuta să eliminăm toxinele acumulate în exces.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private