sâmbătă, aprilie 1, 2023

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, nu vine cu vești grozave privind evoluția covid-19 în luna decembrie. Din punctul dumneaei de vedere, lucrurile par chiar să se înrăutățească.  Din datele pe care le-a observant, raportându-se la spitalul pe care îl conduce, se resimte doar o nevoie acută de un număr mai mare de locuri la ATI.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

„Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a avertizat Beatrice Mahler.

„Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a mărturisit Beatrice Mahler.

„Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

„Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Beatrice Mahler: Avem o transmitere comunitară, din ce în ce mai greu de controlat

„Este o transmitere comunitară intensă și această transmitere comunitară, pe lângă pacient, o resimțim și la personalul medical, pentru că și aici avem cazuri de îmbolnăvire, dar nu prin transmitere în cadrul spitalului. Sunt familii bolnave și e și normal ca persoanele care lucrează în sănătate și trăiesc în aceste familii să aibă probleme de sănătate. Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri”, a spus Beatrice Mahler.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

„Începem cu metodele de ventilație pe care le avem pe secție și vă spun sincer că la fiecare moment evaluăm pacienții din terapie intensivă și pacientul care are cea mai mare nevoie primește un loc în terapie intensivă. De aceea, eu pot să spun cu siguranță că dacă am avea mai multe locuri în Terapie intensivă, numărul pacienţilor din terapie intensivă ar fi mult mai mare. În acest moment avem 60 de pacienţi cu forme severe în secţie, din care o parte, o mare parte, ar putea să beneficieze de asistenţă în Terapie Intensivă, unde nivelul de evaluare şi de suport este net diferit. Însă în acest moment ne descurcăm cu ce avem şi încercăm să facem tot ce putem pentru pacienţii noştri. Nu înseamnă că nu primesc tratament, toţi sunt îngrijiţi, dar cu siguranţă lucrurile ar sta altfel dacă am avea mai multe paturi în Terapie Intensivă”, a dezvăluit medicul.

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

Mortalitatea este în creștere

„Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Testele rapide antigen

„Testele rapide antigen trebuie utilizate și trebuie introduse în metodologia de diagnostic a infecției cu SARS-CoV-2. Și în spital, atunci când avem un pacient simptomatic, cu clinică sugestivă de infecție SARS-CoV-2, cu antigen pozitiv, el se confirmă prin metoda Real Time PCR. Ar fi un real ajutor pentru diagonosticul pe care vrem să-l facem rapid, pentru izolarea cazurilor, pentru managementul cazurilor ușor simptomatice și până la urmă, și pentru managementul pacienților care pot să beneficieze de acest diagnostic cu serviciul de ambulanță care le bate la ușă și care știu să-i direcționeze către un spital COVID sau unul non-COVID. Este un real ajutor de care ar trebui să profităm cu toții și sunt convinsă că am avea rezultate bune”, a spus Beatrice Mahler.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private