sâmbătă, iunie 10, 2023

Oamenilor le place carnea, însă puține persoane știu care este cantitate pe care o putem consuma într-o săptămână. Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune care este porția corectă pe care o putem consuma.

În emisiunea „Pastila de frumusețe” de pe DC News și Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță Toader, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că sunt suficiente trei porții de carne pe săptămână.

Potrivit medicului, o porție corectă are 150 de grame, iar carnea ar trebui să fie consumată în cantitate de 500 de grame pe săptămână. Deci trei porții de carne, două porții de pește și două de proteine vegetale. Așa ar trebuie să arate meniul pe o săptămână.

„Carnea ar trebui să fie consumată în cantitate de 500 de grame pe săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150 de grame. În aceste 500 de grame intră cam trei porții pe săptămână, dar aici includem și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale, fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.


Care este cantitatea de pește recomandată pe săptămână?

„Boabele… uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, la fel și peștele. Nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește, mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi, în schimb, suntem mai carnivori. Nouă ne place carnea. La capitolul, proteine avem un avantaj, faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime.

Proteinele obosesc puțin ficatul și rinichii, dar dau sațietate și e normal, atâta vreme cât există abundență alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a zis medicul Mihaela Bilic pentru sursa citată.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private