Sari la conținut

Dr. Cezar: alimente care ne otrăvesc organismul și favorizează apariția cancerului

Dr. Cezar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Cezar, despre sanatate

Cezar Amititeloaie, medic cardiolog, a devenit cunoscut sub numele de dr. Cezar, în urma postărilor sale despre nutriție, sport și psihologie, pe rețelele sociale. 

Invitat în Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, dr. Cezar a realizat un top cinci alimente care nu ar trebui consumate pentru că otrăvesc organismul.

Dr. Cezar: cele 4 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată

Potrivit acestuia, pe primul loc se află prăjelile, urmate îndeaproape de zahăr și făinoase.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.

Pe locul doi este zahărul. Dacă e combinat cu alți nutrienți poate avea o absorbție mai lentă, să zicem.

Pe locul trei sunt făinoasele. Făina, cerealele și pâinea sunt modificate genetic în marea lor majoritate, grâul nu mai este cel de altădată și aceste modificări cumva duc la inflamații. Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.

Carnea de porc îngrașă

Eu sunt adeptul acestui echilibru. Carnea sănătoasă e bună dacă provine de la animale care au trăit liber, care nu au fost stresate. Doar oile și vacile sunt crescute în spații deschise, porcii sunt crescuți în spații închise și trăiesc mult mai stresați, de aceea se îngrașă.

Excesul de fibre. Mulți oameni se confruntă cu deficitul de fibre, dar alții consumă în exces fibre, cum ar fi ovăzul, de exemplu.

Ovăzul este ok din când în când, dar excesul de fibre cauzează carență de minerale, deci oamenii care au auzit că fibrele sunt sănătoase și au un tranzit accelerat ajuns să se denutrească, să piardă minerale, pentru că fibrele pleacă cu tot cu minerale și cu apă. Aș pune mai bine pe acest loc excesele, de orice fel”, a dezvăluit dr. Cezar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel