joi, august 11, 2022

Cu toții am căutat cel puțin o dată pe internet rețeta pentru cea mai bună dietă. Marele profesor Vlad Ciurea ne dezvăluie rețeta pentru cea mai bună dietă care ne ajută atât corpul, cât și creierul.

„În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!

Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism. Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Surprize, compromisuri… Ce prevăd astrele pe...

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie să luăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi. Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu! Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și de creierul nostru”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

Multi oameni iubesc stilul de viata al oamenilor din zona mediterana! Si e imposibil sa nu-ti placa modul lor de a fi, mai ales ca popoarele aflate la malul Mediteranei au, in general, o speranta de viata ridicata in comparatie cu restul tarilor europene. Unul dintre secretele unei astfel de vieti trainice este alimentatia. Tarile aflate la Mediterana au o speranta a vietii ridicata datorita dietei bazate pe legume si peste si pe lipsa grasimilor nesanatoase.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Multi medici si nutritionisti recomanda dieta mediteraneana pentru capacitatea sa de a preveni bolile si de a mentine oamenii sanatosi mai mult timp. Dieta mediteraneana pune un mare accent pe legume, fructe si cereale integrale. In plus, nu contine atat de multe lactate si carne precum alimentatiile de tip occidental.

Practic, cei care vor sa adopte o astfel de dieta trebuie sa consume ce mananca in mod uzual persoanele din regiunea mediteraneana. Pe scurt, o dieta mediteraneana traditionala contine o portie generoasa de produse proaspete, cereale integrale si leguminoase, precum si unele grasimi si carne de peste.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private