marți, iulie 27, 2021

Dr. Emilian Imbri, declarații neașteptate: „Spitalul nu mai este spital./ A devenit spital social, adăpost, loc unde se moare”.

Recent, au fost făcute publice o serie de dezvăluiri despre dezastrul din

spitalele românești. Un fost asistent medical din Spitalul Județean Sibiu, a vorbit despre mai multe nereguli identificate în secția ATI COVID. Potrivit acestuia, pacienții erau legați și sedați.

Specialiștii din domeniu încep să vorbească tot mai mult despre situația dezastruoasă în care se află sistemul medical românesc. Dr. Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a explicat recent, pentru Medika TV, de ce s-a ajuns în această situație.

„Medicul de familie care nu-și cunoaște familia este inutil”

Potrivit dr. Imbri, cele mai importante

componente ale sistemului medical au fost afectate de reformele permanente aduse sănătății. Acesta consideră că nu s-a avut în vizor bună-starea medicilor și a pacienților de către autorități.

„În România, în decursul acestor zeci de ani de reformă, s-a reușit distrugerea sau dislocarea celor mai importante componente ale sistemului medical. Medicina de familie, medicina de ambulatoriu și spitalele. S-a rupt practic orice modalitate de comunicare dintre ele.

(…) Medicina de familie a rămas cu o identitate separată, fără o recunoaștere a eforturilor pe care medicii de familie le

fac. Medicul de familie care nu-și cunoaște familia este inutil.

Ambulatoriul de specialitate nu mai există. Există câteva structuri care reprezintă vechile policlinici, dar se numesc ambulatorii, fără specialiști sau cu specialiști puțini. Și urmează spitalul care ar trebui să fie spital, a decalarat dr. Emilian Imbri.

Dr. Emilian Imbri: Spitalul nu mai este spital. A devenit un loc unde se moare

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București a ținut să precizeze, de asemenea, că spitalul este acum un loc de protecție socială. Nu un loc de vindecare.

„Spitalul

nu mai este spital, este tot ce-am spus până acum plus spital. Spitalul în momentul de față este și ambulatoriu, la orice oră din zi și din noapte oricine trece pe stradă intră la spital pentru că trebuie să se consulte, pentru că trece în drum spre casă și hai să văd ce probleme am. În spital se fac și teste și analize și consultații.

Spitalul a devenit locul în care vara se internează cei cărora le este cald și iarna se internează cei cărora le este frig și nu au adăpost. Se internează cei care nu au unde să se ducă și nu au unde să se interneze. A devenit spital social, adăpost, loc unde

se moare”, a mai spus dr. Emilian Imbri, potrivit sursei citate.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.