Sari la conținut

Numărul de infectii respiratorii, în creștere. Dr. Emilian Imbri: Spitalele sunt supraaglomerate

Dr. Emilian Imbri, despre infecțiile respiratorii
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Emilian Imbri, despre infecțiile respiratorii din această perioadă

Numărul de infectii respiratorii, în creștere. Acest fapt poate fi atribuit multiplelor motive, inclusiv sezonului rece și umed, care favorizează răspândirea virusurilor și bacteriilor responsabile de afecțiunile respiratorii. De asemenea, aglomerația și contactul strâns cu alte persoane în locurile publice poate contribui la transmiterea infecțiilor respiratorii.

Alte cauze ale creșterii numărului de infecții respiratorii pot include slăbirea sistemului imunitar, lipsa de igienă și nerespectarea unor măsuri de prevenție, precum spălarea regulată a mâinilor și acoperirea gurii și a nasului în timpul tusei sau strănutului.

Numărul de infecţii respiratorii este în creştere în această perioadă şi aglomerează unităţile medicale, pe fondul lipsei acute de medici, spune fostul manager al Spitalului Balş. Invitat la Radio România Actualităţi, el a sfătuit populaţia să respecte măsurile de prevenţie pentru a stopa răspândirea viruşilor.

Emilian Imbri: România a desfiinţat facultățile de pediatrie și specialitatea de pediatrie

„Suntem într-o perioadă normală, ne confruntăm cu răceli banale sau cu răceli cu complicații. Spitalele sunt supraaglomerate, pentru că noi nu mai avem la dispoziție o rețea de medici de familie capabilă să dea consultații şi peste orele de program. Nu avem reţea de pediatrie. De ce? Pentru că România a desfiinţat facultățile de pediatrie și specialitatea de pediatrie nu mai există în România”, explică fostul manager al Spitalului Balş.

Imbri: Avem doctori care au spaima de a nu depăşi atribuţiile

Risc de malpraxis
Sursă: România TV

„Şi, ca atare, avem doctori care au spaima de a nu depăşi atribuţiile, de a nu se ocupa şi de cazurile pe care le consideră cazuri, să zicem, mult prea complicate şi riscul de malpraxis se poate îndrepta împotriva lor”, a precizat Emilian Imbri, expert în politici de sănătate, în exclusivitate pentru RRA.

Pentru a reduce riscul de infectare, este recomandat să se evite contactul cu persoanele bolnave, să se mențină o bună igienă personală și să se respecte regulile de distanțare socială și purtarea măștii în locurile aglomerate. De asemenea, vaccinarea periodică împotriva gripei poate oferi o protecție suplimentară împotriva infecțiilor respiratorii.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel