Sari la conținut

Ce spune dr. Ion Alexie, despre Ivermectină. „Previne îmbolnăvirea, dar…”

Dr. Ion Alexie, despre Ivermectină. „Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul”.

După ce, în urmă cu o săptămână, omului de afaceri Gigi Becali i-au fost blocate în vamă în jur de 50.000 de doze de Ivermectină, acest medicament a intrat în centrul atenției publice. Au fost voci care au susținut că „este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile)”. Sunt, însă, voci care susțin eficaictatea acestui medicament în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Despre Ivermectină

La nivel internațional sunt mai multe studii în curs privind eficiența anti-virală a Ivermectinei, inclusive împotriva SARS-CoV-2. Experții avertizează însă că niciunul dintre studii nu este concludent. Cercetările de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca multiplicarea virusului pentru că împiedică procesul de tranzit al proteinei virale spre interiorul și apoi spre exteriorul celulei atacate. Cu toate acestea, specialiștii spun că procesul necesită doze foarte mari de Invermectină, peste cele recomandate consumului uman.

Dr. Ion Alexie este un medic român din Las Vegas, specialist în boli interne şi boli infecţioase. Acesta a devenit cunoscut în România, în ultimul an, prin sfaturile sale despre tratamentele anti-covid. Acesta a vorbit, la Antena 3, despre experienţa sa în utilizarea Ivermectinei la pacienţii infectaţi cu COVID-19.

Dr. Ion Alexie, despre Ivermectina. „Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul”

„Iau Ivermectină lunar, nu numai eu, ci şi foarte mulţi medici. Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărat prin generare de anticorpi, aşa cum face vaccinul. Nivelul de Ivermectină rămâne în corpul nostru multe săptămâni şi nu se poate multiplica în celulele noastre. Pentru că Ivermectina blocheză nişte proteine numite importine, care importă fragmente din virus în nucleu şi în citoplasmă şi nu-l mai lasă să se multiplice.

Din septembrie până în ianuarie am tratat foarte puţini pacienţi, pentru că spitalul ne-a blocat Ivermectina, pentru că National Institute of Health nu era de acord s-o folosim. Din 15 ianuarie am 50 pacienţi majoritatea au plecat, mai am câţiva în spital. I-am pus pe toţi din prima zi pe Ivermectină. Din cei 50 nu a ajuns niciunul la ATI, starea sănătăţii niciunuia nu s-a deteriorat – şi-i urmăresc cu atenţie”, a declarat medicul român din Las Vegas.

Dr. Ion Alexie: Administrarea de Ivermectină, potrivită pentru pacienții cu covid în stadiile incipiente

„Părerea mea este următoarea: mulţi oameni în România nu vor să se vaccineze sau nu au vaccinul. Iar unii dintre ei nu se vor vaccina niciodată. Pacienţii care nu sunt foarte bolnavi nu se califică pentru niciun tratament de COVID.

Nu se califică pentru Remdesivir decât dacă sunt hipoxici, nu se califică pentru Dexametazonă. Și toate aceste tratamente se fac în spital. Important este să folosim Ivermectină pentru tratamentul celor care s-au infectat, dar care sunt în stadiile incipiente ale bolii, pentru a nu ajunge la terapie intensivă. Și să încercăm să dăm la cei care nu vor să se vaccineze sau încă nu s-au vaccinat, până când se hotărăsc dacă se vaccinează.

Personal iau şi Ivermectină şi m-am şi vaccinat, pentru că sunt directorul secţiei Boli Infecţioase şi în fiecare zi mă întrebau 20 de oameni dacă m-am vaccinat, ca să facă şi ei ce am făcut eu”, a mai spus Ion Alexie.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel