miercuri, noiembrie 30, 2022

Este Ivermectina un medicament minune în tratarea Covid? Iată ce arată rezultatele unui studiu recent

Ivermectina antiparazitară a fost prezentată de unii drept un medicament minune care poate trata COVID-19. Dar cât de exacte sunt aceste afirmații? Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Canada au analizat 3.515 de pacienți cu COVID-19 pentru a testa efectul ivermectinei asupra spitalizării.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Este Ivermectina un medicament minune în tratarea Covid?

Un nou studiu revizuit de către cercetători de la Universitatea McMaster a constatat că nu există dovezi că Ivermectina este un tratament eficient pentru coronavirus.

Studiul, condus de prof. Edward Mills de la Departamentul de Metode de Cercetare în Sănătate, Dovezi și Impact, a fost publicat recent în The New England Journal of Medicine.

Acesta a inclus 3.515 pacienți cu COVID-19, dintre care 679 au fost desemnați aleatoriu să primească Ivermectină. Dintre aceștia 679 au primit un placebo și 2.157 au primit un alt tratament pentru COVID-19.

Potrivit Jerusalem Post, cercetătorii au descoperit că cei care au primit medicamentul nu au avut o rată mai mică de spitalizare, iar pacienții din acest grup care au fost diagnosticați devreme nu au fost supuși unei observări prelungite a departamentului de urgență.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Ivermectina ar putea, „totuși”, să îmbunătățească rezultatele clinice la pacienții Covid

Mills a adăugat că Ivermectina ar putea, totuși, să îmbunătățească rezultatele clinice la cei care suferă de COVID-19, pe lângă unele boli parazitare, dar că medicamentul nu are niciun efect asupra COVID-19 în sine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private