Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic vorbește despre un preparat tradițional foarte apreciat. Vezi beneficiile pe care le are asupra organismului.
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști de la noi din țară. Renumele său se datorează, mare parte, postărilor educative pe care le face pe rețelele de socializare. Recent, Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile pe care le are asupra organismului consumul de șorici, unul dintre produsele caracteristice sezonului rece, preferate de români.
Beneficiile pe care le are consumul de șorici

Șoriciul, potrivit Mihaela Bilic, este gustarea de sezon perfectă. Slab caloric, dar cu un aport crescut de colagen, șoriciul este un aliment foarte potrivit pentru dietele proteice. De altfel, este un ingredient esențial pentru mai multe mâncăruri tradiționale de sezon și poate fi servit alături de vin sau țuică fiartă.
Dr. Bilic: „Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul!!
„Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!
Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!”, se arată în postarea de pe Instagram a Mihaelei Bilic.
Folosești șoriciul în preparate tradiționale
- Pentru Crăciun, folosești șoriciul în preparate tradiționale. Iată variante potrivite pentru masa ta.
- Șorici fiert cu usturoi.
Fierbi șoriciul 2 ore. Îl tai bucăți. Pui usturoi pisat și sare. Se servește rece. - Piftie de porc.
Șoriciul este esențial. Asigură gelifierea. Fierbi cap, picioare și șorici 3 sau 4 ore. - Tobă.
Tai șoriciul fâșii subțiri. Îl amesteci cu carne fiartă. Leagă compoziția. - Caltaboș.
Adaugi șorici tocat foarte fin. Îmbunătățește textura. - Leber.
Pui șorici fiert și tocat. Menține compoziția legată. - Jumări cu șorici.
Lași bucăți de piele. Le prăjești lent. Obții textură crocantă. - Sarmale de Crăciun.
Adaugi puțin șorici tocat. Umplutura rămâne suculentă. - Răcitură cu carne și șorici.
Șoriciul oferă gust și structură. Se taie frumos la servire.
Vezi această postare pe Instagram

