Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie ce alimente îngrașă cel mai mult. Produsul îndrăgit de români care nu trebuie inclus în salate

Mihaela Bilic
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mihaela Bilic distruge miturile despre anumite alimente

Din cuprinsul articolului

Renumitul medic nutriţionist Mihaela Bilic a dezvăluit care este un aliment total neindicat pentru a fi inclus în salată. Acest aliment este bogat în grăsimi și calorii, ceea ce îl face o opțiune inadecvată pentru cei interesați să slăbească sau să își mențină greutatea.

Salatele se numără printre cele mai rapide opțiuni culinare, oferind prospețime și aport de nutrienți. Medicul nutriționist a oferit câteva sfaturi importante în ceea ce privește alimentele cu conținut ridicat de grăsimi, și susține că brânza nu este deloc potrivită pentru persoanele care doresc să își mențină greutatea.

Compromite eforturile de dietă

Se pare că adăugarea brânzei în salată ar putea compromite eforturile de dietă, mai ales atunci când brânza este cumpărată din comerț, deoarece compoziția exactă nu este cunoscută. Prin urmare, chiar dacă brânza este apetisantă, nu este recomandat să o includem în salată.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de super-lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic, citată de spynews.ro.

Potrivit medicului nutriţionist, alimente precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline îngraşă mai mult decât untul, untura sau grăsimea din peşte.

”Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați. Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel