Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic: Fructe cu efect anticancer. În 100g avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Mihaela Bilic

Beneficiile capsunilor. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit informatii pretioase despre capsuni, mai ales ca este sezonul lor. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa le consumi mai des!

„Am spus mereu că mâncarea este doar unul dintre elementele care ne pot satisface simțurile. De multe ori e mai important cine/ce este în jurul mesei, decât ce e pe masă, atmosfera, sunetele, mirosul, conversația sau, de la caz la caz, liniștea și natura pot fi „ingrediente” la fel de importante.

Astăzi am făcut un picnic cu verdeață, ciripit de mierle, miros de lacrămioare și căpșuni.

Beneficiile capsunilor. Pledoarie pentru consumul de căpșuni:

– au puține calorii și mai multă vitamina C decât portocala
– au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
– albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
– În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vitamina C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.

Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu. Promit să mai fac astfel de picnicuri în Natură!”, a scris Mihaela Bilic, cu ceva timp în urmă, pe Instagram.

Ce se întâmplă când mănânci pâine cu brânză

Mihaela Bilic spulberă spune că salata de roșii poate fi un fel sănătos de mâncare, însă contează enorm cât ulei și câtă brânză adăugăm.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun nu mai mănânc pâine, pentru că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză.

Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de super lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă, la masa respectivă, punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.

„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și, dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, este grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu brânză. „Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi.

Punându-le împreună, avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel