marți, ianuarie 31, 2023

Dr. Mihai Craiu: Maladia care a umplut camerele de gardă din spitalele de copii din toată Europa este virală. Adică NU se tratează cu antibiotice, spune medicul.

 

Medicul Mihai Craiu a prezentat, pe pagina de facebook Spitalul Virtual pentru Copii, ce trebuie să evite părinții copiilor mici, în cazul în care aceștia se îmbolnăvesc cu bronșiolită acută.

Din păcate, această boală cunoaște în această perioadă un număr mare de cazuri.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...

„Bronșiolita acută (da, maladia care a umplut camerele de gardă din spitalele de copii din toată Europa) este o maladie virală. Adica NU se tratează cu antibiotice!

Dacă este atât de puțin bolnav copilul, încât poate fi tratat acasă, atunci NU are nevoie de antibiotice!”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.

Nici aerosoli, nici cortizon

Acesta a adăugat că nu se impune nici folosirea aerosolilor sau a cortizonului, de orice tip.

„Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un nou consult, poate și de analize… Nu antibiotic dat din proprie inițiativă”, mai scrie medicul.

Te-ar mai interesa: Medic român: 17 lucruri de știut despre febră...

De altfel, doctorul Mihai Craiu avertizase încă de ceva timp în urmă că și România se va confrunta cu multe cazuri de viroze pe final de toamnă și început de iarnă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private