Sari la conținut

Dr. Mihail Pautov: Așa se rezolvă COLESTEROLUL, renunțând la…

cum reduci colesterolul mare

Dr. Mihail Pautov, despre cum se rezolvă colesterolul mărit. Colesterolul mărit sau hipercolesterolemia reprezintă un nivel ridicat al grăsimilor în sânge. În urma analizelor sanguine care indică acest rezultat, medicul îți poate recomanda să faci anumite modificări în stilul tău de viață.

Principalele schimbări pe care le recomandă dr. Mihail Pautov implică regimul alimentar. Nivelul colesterolului în sânge poate crește ca urmare a unei alimentații dezechilibrate, bogată în grăsimi saturate și de tip „trans”. Aceste alegeri alimentare cresc nivelurile de colesterol LDL, așa-numitul „ colesterol rău”.

Dr. Mhail Pautov spune cum se poate reduce valoarea colesterolului rău

boli de inima la tineri
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro.

„Un alt lucru care este important și se rezolvă prin nutriție, nu prin sport, oricât de mult sport ai face, este colesterolul. LDL colesterol este colesterolul rău și vrem să avem cât mai puțin din acest colesterol, care rezultă din mâncat grăsimi nesănătoase, prăjeli și carbohidrați foarte mulți, adică zaharuri multe. Vrem un număr mare de HDL colesterol, care este colesterolul bun pe care îl găsim în nuci, semințe, ulei de pește, pește gras.

Citeste si:

Dr. Pautov: Nu se poate corecta prin sport dacă mâncăm foarte multe zaharuri

Este foarte important să înțeleem acest lucru, asta nu se poate corecta prin sport dacă mâncăm foarte multe zaharuri, foarte multe dulciuri, carbohidrați și mâncăm exces de mâncare, acest lucru o să ducă la creșterea de LDL colesterol, indiferent cât de mult sport facem. 

Foarte mulți dintre noi credemcă dacă alergăm zilnic 5 km în parc și o să arătăm bine o să rezolvăm și problema colesterolului, ceea ce nu este așa. Colesterolul se rezolvă în mare parte prin alimentație , renunțând cât se poate la carbohidrați și mergând într-o zonă de restricție calorică”, a spus medicul pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.