Sari la conținut

Dr. Mihail Pautov, despre imunitate: Vitamina C nu funcționează

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Imunitatea este însușirea organismului uman de a opune rezistență în fața activității microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, capacitatea lui de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea.

Doctorul Mihail Pautov a vorbit, într-un interviu pentru Ziare.com, despre ce înseamnă imunitatea, cum o putem întări, dar și despre suplimentele cunoscute care în realitate nu funcționează.

„Sunt suplimente care nu funcționează. Vorbim despre vitamina C. Este un puternic antioxidant. În niciun studiu, Vitamina C nu a ajutat. Vitamina C luată ca prevenție îți face maii degrabă rău, decât bine. Bine nu face.

În unele studii mari, oamenii careiau constant Vitamina C, 150-200mg pe zi, și alții nu iau, rata de îmbolnăvire este absolut aceeași la toți.

S-a obesrvat, în unele studii, că atunci când ai o doză mai mare de Vitamina C în corp, în primele zile de la simptome, adică te doare un pic gâtul și ai început să iei Vitamina C în doze mai mari, unele studii zic că nu are niciun efect, alte studii spun că vindecă…

Adică dacă iei Vitamina C te vindeci în nouă zile, iar dacă nu iei te vindeci în nouă zile și jumătate”, a explicat medicul într-o emisiune pentru Ziare.com.

În emisiunea MediCOOL, dr. Mihail Pautov a vorbit, din nou, despre cum putem întări organismul de și despre suplimentele care trebuie evitate.

„Imunitatea este o funcție, o proprietate a corpului de a ne apăra și ea înseamnă organe care produc celule, celule albe și ceea ce secretă. Nu există un medicament anume să creștem imunitatea”, a explicat medicul Ovidiu Berghi.

„Când discutăm despre imunitate, trebuie să o vedem ca pe o parte a unui întreg. Dacă corpul este sănătos ai și imunitatea performantă. Practic, trebuie să mănânci bine. Sunt oameni care au diferite diete și nu sunt neapărat sănătoase. Corpul nostru are nevoie și de carne și de glucide și de legume. Dar să nu facem exces!

Noi suntem omnivori și atunci trebuie să mâncăm de toate, iar sistemul imun își ia ce are nevoie. Fumatul, de exemplu, distruge epiteliu aerian, în care noi avem imunitate. Noi, fumând, distrugem această barieră. La fel și alcoolul sau somnul. S-a văzut că un om care doarme suficient de multe ore pe noapte are o imunitate mai bună.

O activitate fizică regulată, zilnică dacă se poate, să mergi pe jos, până și aspiratul în casă, este benefică pentru organism, respectiv pentru imunitatea noastră.”, a mai adăugat acesta în ediția cu numărul zece Medicool, din 28 octombrie 2023.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel