duminică, septembrie 19, 2021

Dieta şi ritualul tău de îngrijire sunt principalele aspecte la care trebuie să fii atentă pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Celebrul Dr. Oz te învaţă câteva trucuri care te ajută să îmbunătăţeşti

aspectul tenului, astfel încât să arăţi mult mai tânără.

1. Include în dietă alimente bogate în fier

Potrivit specialistului, fierul este un mineral esenţial care te ajută să estompezi cearcănele şi pungile de sub ochi. Acestea sunt mai accentuate atunci când ai lipsă de fier, spune Dr. Oz.

Spanacul, fasolea boabe, ficăţeii de pui, cerealele integrale, lintea, ciocolata neagră şi brânza tofu sunt câteva dintre sursele importante de fier pe care le recomandă specialistul.

2. Nu pensa foarte mult sprâncenele

Sprâncenele foarte subţiri tind să îmbătrânească aspectul feţei,

susţine Dr.Oz. Un alt lucru pe care trebuie să-l eviţi este acela de a folosi pudra sau creionul în exces, ajungând la o accentuare exagerată a sprâncenelor. Cel mai bun sfat este acela de a apela la un specialist sau de a pensa doar firele care sunt în plus, urmând în rest linia sprâncenelor. De asemenea, foloseşte un creion de sprâncene care să aibă o culoare cât mai apropiată de nuanţa părului tău.

3. Şuviţe cu o nunaţă mai deschisă în faţă

Un alt truc care te poate întineri este acela de a-ţi face şuviţe discrete şi subţiri în faţă, însă într-o nuanţă puţin mai deschisă decât

părul. Acestea nu trebuie să facă o notă discordantă foarte puternică, ci doar să lumineze partea din faţă a părului. Acest truc te întinereşte şi îţi va face tenul mai luminos.

4. Foloseşte o cremă hidratantă pentru ochi

Hidratarea este esenţială pentru a estompa ridurile de la ochi, susţine Dr. Oz. Dacă ai pungi sub ochi foloseşte un serum pentru ochi sau un balsam care conţine gălbenele. Dacă ai probleme cu cearcănele, Dr. Oz recomandă folosirea unei creme de noapte care să conţină retinol.

În general, trebuie să reţii că atunci când alegi crema pentru faţă aceasta trebuie să conţină

neapărat vitamina E şi un factor de protecţie (dacă vorbim despre crema de zi).

5. Elimină sarea

O cantitate exagerată de sare determină retenţia apei, astfel că te vei confrunta cu pungi sub ochi. Încearcă să reduci cantitatea de sare şi vei constata singură diferenţa.

6. Relaxează-te cu pliculeţe de ceai verde pe ochi

După ce ai băut ceaşca cu ceai verde de dimineaţă păstrează la frigider pliculeţele. Pune-le peste ochi şi relaxează-te câteva minute. Acest truc reduce aspectul de ochi umflaţi care apare adesea dimineaţa la trezire.

Ultimele stiri