Sari la conținut

Cele 4 moduri ale Dr. Oz de a ameliora durerea cronică în mod natural

Dr. Oz
Sursă: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Oz

Ce se întâmplă dacă ai putea ușura agonia unei dureri de spate sau a migrenei fără rețetă? S-ar putea să reușești, schimbând pastilele cu suplimente.

Înțepătură, ardere, înjunghiere – chiar și vocabularul durerii cronice este supărător. Majoritatea oamenilor care trăiesc cu o durere cronică ar face aproape orice pentru ușurare. Dar medicamentele vă pot agrava problemele cu alte riscuri: analgezicele narcotice și antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), de exemplu, pot provoca sângerări gastro-intestinale, atac de cord și accident vascular cerebral.

Vestea bună este că cercetătorii demonstrează că remediile alternative pot completa și uneori chiar înlocui aceste medicamente grele.

Durerea: dureri de spate inferioare tratate cu Gheara diavolului

Triburile Khoisan din deșertul Kalahari au folosit această plantă ca remediu pentru durere timp de mii de ani înainte de a fi introdusă în Europa la începutul anilor 1900.

Un studiu a constatat că gheara diavolului, care conține un agent antiinflamator numit harpagozidă, a fost la fel de eficientă ca și AINS Vioxx, care a fost extrem de popular înainte de a fi retras de pe piață din cauza efectelor secundare cardiovasculare.

Dr. Oz recomandă să luați un extract care furnizează 50 până la 100 de miligrame de harpagozidă zilnic, atâta timp cât durează durerea, notează Oprah.

Durerea: migrenă tratată cu rădăcină de untul pământului

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Când o migrenă lovește, celulele din creier eliberează substanțe chimice care provoacă inflamație. Interferând cu unele dintre aceste substanțe chimice, untul poate oferi ușurare.

Într-un studiu efectuat pe pacienții cu migrenă, 68% dintre cei care au luat rădăcină de untul pământului și-au redus numărul de atacuri cu cel puțin 50%. Luați 75 până la 100 de miligrame de două ori pe zi în mod continuu.

Durerea: artrita tratată cu ulei de pește

Un studiu din 2009 privind osteoartrita a arătat că persoanele care au luat în mod regulat un supliment bogat în ulei de pește au reușit să reducă utilizarea medicamentelor pentru durere la jumătate.

Omega-3 din ulei ajută la scăderea producției de diferite substanțe chimice care provoacă inflamații și dureri la nivelul articulațiilor.

Căutați un supliment care conține atât EPA, cât și DHA omega-3 și luați patru până la șase grame pe zi.

 Durere: crampe menstruale tratate cu Vitamina E

Crampele sunt atribuite unor compuși asemănători hormonilor numiți prostaglandine, care provoacă contractarea uterului și expulzarea mucoasei sale; femeile care au niveluri mai mari de prostaglandine au crampe mai intense.

Vitamina E poate reduce nivelul de prostaglandine, iar studiile au arătat că poate reduce semnificativ durerile menstruale. Începeți să luați 400 UI cu câteva zile înainte de menstruație și continuați în primele trei zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel