Sari la conținut

Dr. Pavel Chirilă, despre o cauză neștiută a cancerului: „Cancerul este o boală parșivă și complexă”

fructe care pot contribui la reducerea stresului
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
bananele conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producția de serotonină

Dr. Pavel Chirilă, despre o cauză neștiută a cancerului: „Cancerul este o boală parșivă și complexă”.

Dr. Pavel Chirilă este cunoscut drept unul dintre promotorii alimentației sănătoase. De asemenea, este considerat părintele medicinii homeopate în România. A absolvit atât Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cât și facultatea de Teologie.

Dr. Pavel Chirilă a fost mereu interesat de legătura bolilor cu viața spirituală. A studiat din Sfânta Scripură 3000 de versete cu temă medicală și alte 3000 de versete cu temă psihologică. Dr. Chirilă a studiat ani de zile pentru a afla mecanismul unei boli cumplite și anume, cancerul.

„Cancerul este o boală parșivă și complexă, pot să spun. Pentru că se prezintă uneori cu o față și în realitate este altă față. Foarte puțină lume s-a preocupat, de pildă, de sindromul de despărțire dintre două persoane. E un exemplu, acesta. Un singur autor german a fost preocupat mult de această teorie și a și ajuns la niște rezultate. Din păcate, mafia din medicină l-a blocat și nu a reușit, pote, să finalizeze aceste studii. Dar ele continuă și sunt convins că vor fi finalizate, cândva”, a declarat dr. Chirilă, pentru TrinitasTV.

Dr. Pavel Chirilă: „Cancerul este o boală parșivă și complexă/ Nu hrăni cancerul!”

Acesta a ținut să precizeze că alimentația este doar un factor în apariția cancerului, nu cel mai important. Cu atât mai mult, deși alimentația proastă este legată de apariția multor boli, omul tinde să nu-i acorde importanță până nu conștientizează problema.

Alimentația este doar un factor. Dar găsim deseori în practica medicală oameni care mănâncă foarte prost și nu fac cancer. Și tot așa, cam cu fiecare criteriu care e afirmat la ora actuală în cancer, găsim situații contradictorii. Nu putem trage, până la ora actuală, niște concluzii sigure. Dar cert este că totul are importanță și legătură, până la urmă, cu apariția cancerului.

(…) Din păcate, încă se mănâncă prost în lume și în România. Alimentația continuă să fie în fruntea problemelor. Asta și din cauză că la alimentație, omul are acces foarte ușor. Pe de altă parte, sunt foarte mulți oameni care mănâncă prost și sunt pedepsiți cu un cancer târziu. Și nu fac legătura imediat. Aici e o păcăleală la care omul se supune de unul singur. Și până nu înțelege el cât de importantă este alimentația, nu apare vindecare acestei probleme”, a precizat doctorul.

Despre o cauză neștiută a cancerului: „În 70-80% dintre cazuri găsesc această cauză la bolnavi”

Pavel Chirilă a început să privească din alt punct de vedere cauzele cancerului, după ce a aflat de teoria lui Ryke Gerd Hamer, inițiatorul „Noii medicini germanice”, de separare între oameni, fără voia lor.

Despărțirea dintre oameni poate fi un stres puternic care poate fi o cauză a apariției cancerului. Prin urmare, șocul emoțional este chiar mai important decât calitatea alimentației.

„Din păcate, în 70-80% dintre cazuri găsesc această cauză la bolnavi. E o cauză care aparent nu spune mare lucru, omul de multe ori trece peste această cauză, merge mai departe, cum se spune, în viață. Și trebuie să-i aducă aminte doctorul peste 10- 20 de ani, că a avut o asemenea situație în viață. Adică a avut un stres puternic, cauzat de o despărțire oarecare. Și sunt foarte atent la această cauză a cancerului”, a mai spus profesorul Chirilă.

Chirila

Cine este Pavel Chirilă

Prof. dr. Pavel Chirilă este doctor în ştiinţe medicale, profesor de Bioetică laică şi creştină, medic primar medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie.

Născut în anul 1946 la Slatina Nera (Caras Severin), Pavel Chirilă este medic primar de boli interne, doctor în științe medicale cu o lucrare despre „actul antiinflamator și antiinfecțios al extractelor vegetale.

După 1989, a reușit să construiască mai multe instituții, care au avut influență pe plan național: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceala sanitară omonimă, editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” – la Voluntari, lângă București, și tot acolo Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer.

În plus, a ctitorit o mănăstire de maici în Pipera, o alta la Slatina Nera, dar și o biserică în Voluntari. În ultimii ani, dr. Pavel Chirilă a devenit unul dintre cei mai cunoscuți medici din București, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină. Lucrează la finalizarea primei clinici de recuperare oncologică din România, la Nera.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel