vineri, februarie 3, 2023

Dr. Sandra Alexiu, despre abuzul Casei de Sănătate: Medicul din spital este sancționat conform contractului cu 200 de lei per rețetă neeliberată, în cazul în care….

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, care semnalează un abuz din partea Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București.

Potrivit legii, la externarea din spital, pacienţii au dreptul să primească o reţetă compensată, pe lângă scrisoarea medicală şi concediul medical. Cu toate acestea, însă, în cele mai multe cazuri, doctorii din spitalpreferă să trimită pacienții la medicii de familie.

Te-ar mai interesa: Semne silențioase care indică faptul că este posib...


Dr. Sandra Alexiu: Medicul din spital este sancționat cu 200 de lei per rețetă neeliberată, în cazul în care….

„Un abuz al CASMB! Contractul-cadru prevede ca la externarea din spital, pacientul să primească pe lângă scrisoarea medicală, rețeta compensată, concediul medical și consiliere din partea echipei mediale. Dragi pacienti, știați ca aveți acest drept?

În cazul în care NU se eliberează rețetă, medicul din spital este sancționat confirm contractului cu 200 de lei per rețetă neeliberată.

Dar ce să vezi, medicii din marea majoritate a spitalelor nu eliberează rețetă compensată (ca nu au semnătura electronica, imprimanta, curent, internet, tuș, management, chef sau nu ii lasă șefii), dar trimit pacientii la medicii de familie să le transcrie. Iar acum, în loc să aplice Contractul adică spitalelor sancțiunile prevazute de acesta (Hotărâre de Guvern, nota bene!), impută medicilor de familie aceste rețete eliberate în ziua externării pacienților care NU au primit rețetă de la spital!”, a scris dr. Sandra Alexiu.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Medicii de familie din București au primit de la CASMB notificări pentru acoperirea procedurilor din spitale

Mai mult, atrage atenția președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, aproape toţi medicii de familie din Bucureşti au primit notificări legate de nerespectarea procedurilor în spitale.

„Aproape toți medicii de familie din București au primit de la CASMB, în locul deconturilor legale după raportarea lunii noiembrie, notificări pentru a acoperi nerespectarea procedurilor de la spitale.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

Îsi face milă cineva să le acorde consultanță juridică începătorilor de la CASMB în această privință?

Știe cineva din public ce notă a luat la concurs șeful acestei „prestigioase” instituții (înecate în dosare penale și istoric de luat cu duba) și de câte ori a dat examenul constând chiar în cunoașterea în amănunt a acestui contract cadru!?

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private