luni, martie 27, 2023

Acuzații grave între pacienți și spitale. De data acesta avem un caz la Spitalul Universitar din București, unde familia unei paciente susține ca aceasta era plină de vânătăi la momentul externării din spital.

Femeia a ajuns la spital în urma unui atac vascular cerebral, iar conform declarațiilor familiei, cadrele medicale au decis că pacienta nu necesită internare.

„Eu i-am spus să-mi dea biletul de externare că nu necesită spitalizare și să fie și parafa medicului. Și dimineață am fost sunat că totuși va fi internată și am zis: „Ok”. Ca să-i facă câteva investigații… După-masă, pe la ora 12:00, am fost sunat de către DSP, când doctorița cu care am vorbit mi-a spus că i s-a făcut testul COVID și că nu are COVID și că de aceea poate să fie trimisă acasă. La ora 13:00 eram anunțat că este infectată cu COVID”, povestește o rudă a pacientei.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Așadar, femeia a rămas internată.

„Dupa 4 zile, 5 zile, m-a sunat și mi-a spus: „Cristi, te rog vino și du-mă acasă, că eu aici am să mor dacă nu sunt dusă acasă”. Și i-am spus: „Nu pot să te scot din spital, pentru că ești obligată să stai 14 zile.” Din ziua respectivă nu am mai putut să o contactez telefonic. Am vorbit cu doctorița care se ocupa de cazul ei, mi-a spus ca a devenit violentă. Eu nu știu cât de violentă poate deveni o persoană la 86 de ani, imobilizată la pat, ca să ajungă să fie legată de pat, de mâini și de picioare, în condițiile în care ea nu se putea deplasa nici jumătate de metru. Nici din pat nu se putea da jos”, mai spune bărbatul.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

Acuzații grave: „Măi, ea e plină de escare, e murdară”

După cele 14 zile petrecute internată în spital, familia a hotărât ca, imediat după externare, să o ducă direct de la spital într-un centru de recuperare.

„Când a ajuns în acel centru, patronul ne-a sunat și ne-a spus: „Măi, ea e plină de escare, e murdară”, spune ruda victimei.

Iar acuzațiile sunt întărite chiar de directorul căminului de bătrâni.

„Avea escare… o escară destul de mare, 10-12 centimetri lungime pe 5-6 lățime. Avea o altă escară la călcâi, da, la călcâiul drept și avea echimoze la membrele superioare și la membrele inferioare. În acest timp, dacă nu a fost bine îngrijită, o escară apare destul de repede și poate evolua la fel de repede dacă nu este descoperită la timp și tratată ca atare”, a declarat directorul căminului de bătrâni.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

”A fost maltratată, doamnă! Toate vânătăile alea nu le-a avut de acasă!”

Familia susține că femeia ar fi fost maltratată în toată perioada în care a fost internată.

„A fost maltratată, doamnă. Toate vânătăile alea nu le-a avut de acasă.”

Din păcate, la numai o lună de la externare, femeia de 86 de ani a murit. Familia susține că va face plângere penală împotriva spitalului și că are și dovezi că femeia nu ar fi fost îngrijită corespunzător.Pe de altă parte, reprezentanții spitalului au declarat pentru Digi24 că „imaginile cu pacienta nu au fost făcute în interiorul spitalului, iar aceasta a fost bine îngrijită și tratată pe perioada spitalizării. Prin urmare, și spitalul va da în judecată familia pentru denigrare”.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

„Imaginile pe care ni le-ați transmis, cu pacienta, nu sunt realizate în interiorul spitalului. Pacienta a fost bine îngrijită și tratată pe perioada spitalizării. Pe durata internării a existat o comunicare exemplară a medicilor cu familia. Considerăm că se încearcă o denigrare în formă continuată a imaginii spitalului și, ca atare, ne rezervăm dreptul de a-i acționa în instanță pe cei care apelează la astfel de metode”, se spune într-un comunicat al Spitalului Universitar de Urgență București.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private