Sari la conținut

Dr. Stephen Griffin: un medicament pentru osteoporoză reduce infecția cu covid-19 cu 85%

anticorpi

Medicamentul care reduce infecția cu covid-19 – conform unor noi studii clinice efectuate de către cercetătorii americani, un tratament pentru osteoporoză ajută la reducerea infecției cu cornavirus până la 85%.

Cercetătorii au pornit de la analiza a 12.000 de medicamente existente pe piață pentru diverse afecțiuni, ajungând astfel la concluzia că apilimod – un tratament utilizat împotriva osteoporozei, prezintă șanse ridicate pentru a lupta împotriva virusului covid-19.

Studiile clinice au plecat de la cercetarea medicamentelor deja existente în piață, întrucât acestea au deja un istoric în piață, au fost testate și se cunoaște eficența tratamentului respectiv. Un tratament deja existent pe piață ar scurta inclusiv timpul cu obținerea aprobărilor aferente. Pe lângă tratamenul recunoscut ca fiind eficent pentru osteoporoză, s-a mai dovedit eficent în lupta cu covid-19 și un alt tratament R 82913, utilizat la bolnavii de HIV, dar care este folosit și la bolnavii de diabet.

Citeste si:

Medicamentul care reduce infecția cu covid-19

Dintre toate medicamentele testate, cel mai eficent a fost considerat apilimood.  Cercetarea a avut loc Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute din California, iar rezultatele au fost publicate în revista de specialitate Nature.

Dr. Stephen Griffin, profesor la Leeds University School of Medicine, a subliniat importanța nevoii unui arsenal de tratamente pentru lupta împotriva covid-19, având în vedere rapiditatea cu care acesta se extinde la nivel mondial.

Ian Jones, profesor de virologie la University of Reading, a completat declarația dr. Stephen Griffin, menționând că pentru medicamentele deja existente în piață se cunosc posibilele efecte adverse, ceea ce e un real ajutor în lupta cu covid-19.

În ciuda veștii minunate, există și o parte mai puțin bună. Pentru a-și face efectul, tratamentul ar trebui să fie administrat în primele faze ale bolii. Însă, de cele mai multe ori, pacienții ajung la spital într-un stadiu mediu sau avansat, moment în care tramentul nu își mai poate face efectul.

Un alt tratament în lupta cu osteoporoza, considerat de specialiști posibil revoluționar, este Raloxifene – cercetat chiar și de către echipa specialiștilor din Comisia Europeană.

Deși studiile clinice trebuie să continue pentru a descoperi cel mai bun tratament, o bază de plecare solidă există și aceasta se poate adresa pacienților asimptomatici sau în fază incipentă,oprind astfel multiplicarea celulelor virusului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.