duminică, iunie 26, 2022

Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a determinat soția să se sinucidă. Motivul este halucinant.

Kiran Kumar, un indian din statul Kerala a fost găsit vinovat de Curtea districtuală pe în temeiul legii indiene privind „moartea din zestre”, în baza căreia pot fi judecate persoanele care provoacă moartea unei femei în primii șapte ani de căsătorie din cauza zestrei primite.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a determinat soția să se sinucidă

Potrivit CNN, bărbatul a fost condamnat condamnat la 10 ani de închisoare pentru că și-a abuzat soția, determinând-o să se sinucidă, nemulțumit de zestrea primită la nuntă de la părinții acesteia

Kumar era căsătorit cu Vismaya Nair de puțin peste un an, când aceasta a fost găsită moartă în baia casei familiei soțului ei din Kerala, în iunie anul trecut.

Mai multe acuzații vor fi impuse după obținerea raportului post mortem. Poliția a spus că și rudele sale vor fi audiate. Mama lui Vismaya le spusese poliției mai devreme că mama lui Kiran obișnuia să o tortureze. Rudele lui Kiran sunt și ele responsabile de incident.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Zestrea, care este ilegală, dar comună în India, reprezintă cadourile oferite la nuntă de către familia miresei.

Nu a fost mulțumit de zestrea primită de la părinții ei

 

Familia tinerei fusese de acord să-i dea lui Kumar drept zestre la nuntă 100 de monede din aur, un acru de pământ și o mașină. Bărbatul nu a fost însă mulțumit de modelul mașinii și a cerut mai mulți bani, potrivit documentelor instanței, citate de CNN.

Judecătorii spun că, din acest motiv, Kumar și-a abuzat fizic si verbal soția: „Era atât de disperată. Era cuprinsă de un sentiment de deznădejde. A fost batjocorită din cauza zestrei”.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

„I-am dat o mașină bună, dar nu a încetat să ceară o mașină mai mare și mai scumpă”, a declarat fratele lui Nair, Vijith, adăugând că soțul femeii îi restricționase accesul la rețelele sociale și îi interzisese să își sune părinții.

Ce este „moartea din zestre”

În ciuda faptului că a fost scos în afara legii încă din 1961, sistemul de zestre a rămas profund înrădăcinat în societatea din India, fiind asociat cu violența împotriva femeilor. În anii 1980, parlamentarii au introdus în Codul penal al Indiei prevederi care permit învinuirea bărbaților sau a membrilor familiilor acestora de „moarte din cauza zestrei”.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Acuzația, care poate fi formulată și în cazuri de sinucidere, se pedepsește cu închisoare începând cu 7 ani și până la detenție pe viață.

În 2020, în India au fost înregistrate peste 10.000 de plângeri cu privire la zestre și aproape 7.000 de decese din acest motiv, potrivit Biroului Național de Evidență a Crimelor din India.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private