Sari la conținut

Drive Clean, o nouă campanie de prevenţie a consumului de droguri în rândul şoferilor

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În prima jumătate a anului, peste 300.000 de români au primit consiliere în privința consecințelor consumului de droguri prin Agenția Națională Antidrog, iar cele mai eficiente au fost campaniile derulate în școli și universități.

Agenția a demarat și campania „Drive Clean”, cu avertismentul că incidentele auto cu consecințe severe provocate sub influența drogurilor duc automat la închisoare cu executare, conform noului Cod Penal.

Și în județul Suceava se desfășoară o campanie de conștientizare asupra consecințelor generate de consumul de alcool și droguri la volan.

Pedepse mult mai aspre în noul Cod Penal

La nivelul Poliției Române se desfășoară o amplă campanie de conștientizare a consecințelor în plan juridic și personal, generate de consumul de alcool și droguri la volan. Modicările legislative recente prevăd închisoarea cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

„În ultima perioadă, la nivelul județului Suceava au fost intensificate acțiunile, inclusiv cu efective sporite, atât pe perioada weekend-urilor, dar și în celelalte zile ale săptămânii. S-a urmărit în special identificarea șoferilor care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Din nefericire, au fost identificate și zeci de cazuri în care șoferii s-au urcat băuți la volan sau sub influența substanțelor interzise, în toate aceste cauze fiind întocmite dosare penale și operându-se și măsuri procesuale.

Subliniem faptul că doar în ultimele două săptămâni opt șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru conducere autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau sub influența substanțelor interzise. Toate aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare”, a declarat pentru RRA comisar șef de poliție Ionuț Epureanu, potrivit rador.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel