Sari la conținut

DSP Constanța, anunț privind calitatea apei după ce s-au recoltat primele probe la început de sezon estival

Curent Rip
sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
efectele fenomenului rip

DSP Constanța, anunț privind calitatea apei. Ce au declarat anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța după ce au recoltat primele probe la început de sezon estival.

Calitatea apei mării este excelentă, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța, care au recoltat primele probe la început de sezon estival. Doctorul Luiza Căruceru, specializată în igiena mediului.

Luiza Căruceru: În data de 23, am făcut zona Mangalia și avem deja rezultatele, care sunt foarte bune, deci se încadrează la calitate excelentă. Se urmăresc doi parametri: Escherichia coli și enterococul şi acum, la Uniunea Europeană, se pune problema analizei cyanobacteriilor. Sunt niște microorganisme, care în situația în care se dezvoltă un număr foarte mare, pot dezvolta o oarecare toxicitate.

Citeste si:

Astfel de analize se fac în întreaga Uniune Europeană. Potrivit colegilor noștri de la Radio România Constanța, din două în două săptămâni, inspectorii DSP vor recolta probe de 50 de puncte de pe litoral. Turiștii pot afla informații despre calitatea apei de pe pagina de internet a Direcției de Sănătate Publică din Constanța, iar în curând și de pe panourile amplasate pe plajă, scrie RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.